vineri, 6 iunie 2014

EDITORIAL (nr. 3) : FRICA și Nivelul de Conștiință (Partea 1-a)




EDITORIAL (nr. 3)
FRICA şi Nivelul de Conştiinţă
(Partea 1-a)


 

 
Bine ne-am regăsit în acest spaţiu al „Editorialului” pe care dorim să-l frecventăm periodic, cel puţin săptămânal – de preferat vinerea, cu mici variaţii – unde putem observa împreună „Actualitatea Planetară şi Universală”.

Acum continuăm seria „Editorialelor” noastre cu un subiect zic eu extrem de „fierbinte” – despre FRICĂ.

Pentru asta, haideţi să citiţi un fragment dintr-un comentariu al prietenului Flavian la una din postările noastre – un mesaj al lui COBRA („Joc final al carantinei pe Pământ”) :

„...Personal, de rezonat rezonez tot mai puţin cu acest gen de articole în ultima vreme... Este doar chestie de focusare. Pe Cobra l-am simţit focusat pe negativ, încă de pe la începuturile apariţiei sale... Aşa că am trecut în diagonală peste textele provenite de la el, în ideea că Legea Rezonanţei funcţionează în continuare şi face ceea ce ştie şi ea mai bine...”


Ca de obicei, aş putea umple pagini ca răspuns la „provocarea” lui Flavian – care îşi face bine „treaba” în acest sens, de a atinge puncte sensibile acolo pe unde trece. Poate şi acesta a fost unul din motivele pe care l-am ales ca şi colaborator în anumite proiecte...

Şi, rememorând colaborările cu „oameni remarcabili” a căror forţă de penetrare a fost şi este recunoscută (începând cu maestrul VALERIU POPA, continuând cu ION DUMITRESCU – Preşedintele Elta Universitate – până la dr. RAED ARAFAT şi mulţi alţii de la „Situaţii de Urgenţă”) probabil că îmi plac aceste „provocări” : te fac să fii mereu „pe fază”, atent şi, mai ales, „VIU”...

Aşadar, revenind la remarca amicului Flavian, prima idee care-mi vine în cap (căci ideile vin „în cap”, Inima rezonează doar cu Trăirea în Iubire) se referă la „teama” unora faţă de textele lui Cobra, care i-ar putea încărca cu „energie negativă” prin „Legea Rezonanţei”.

Acesta este un aspect important şi încă odată îi mulţumesc lui Flavian pentru „mingea la fileu” pe care mi-a „plasat-o”...

La prima vedere, observaţia de aici - ca şi din alte comentarii ale sale de pe alte bloguri, vis-a-vis tot de Cobra şi de aceleaşi articole şi atitudinea faţă de acestea – pare în esenţă corectă.

Chiar dacă „înţepătura de albină” (a „apicultorului” Flavian...) sau „urzicătura” sa pot fi intense prin „depăşirea dozei optime” (căci şi aici, Flavian, este o mare artă medicală să simţi „doza” cu care aplici „înţepătura”), care pot declanşa prin alte părţi „reacţii pe măsură” – cum spuneam, la prima vedere, observaţia pare rezonabilă şi „de bun simţ”.

Şi totuşi...

...Tocmai în virtutea realităţii frumos exprimate de Flavian a „Legii Rezonanţei (care) funcţionează în continuare şi face ceea ce ştie şi ea mai bine funcţionează acest blog.

Nu ştiu câtă „Lumină” (una Christalină, zic eu) ar emite acest „Nou Univers Christalin” – după opiniile unor „văzători” şi „văzătoare” – însă, ceea ce pot preciza este faptul că încă din Primul Editorial am lansat „Intenţia fundamentală” ca şi „Piatră de Temelie” care să stea la baza acestui „Blog Christalin” : informarea corectă şi reală a oamenilor despre ce se întâmplă cu noi, cu Pământul şi cu Universul în aceste vremuri teribile de „Tranformări Planetare” şi care să „atragă” pe cei interesaţi de aceste subiecte prin... „Legea Rezonanţei”...

Deci, deocamdată, suntem „în acord”.

Problema care se pune este calitatea informaţiei şi mai ales MODUL în care este oferită, „ambalajul” acesteia.

Căci, una este să vii şi „să faci dezvăluiri-bombă” despre „răii de archoni, reptilienii draconieni şi slugile lor pământene din cabală, în frunte cu Illuminati şi celelalte familii ale nobilimii negre” etc. etc., cu rictusuri nervoase şi agitaţie hei-rup-istă – şi cu totul altă situaţie este atunci când PREZINŢI CÂT MAI DETAŞAT şi chiar RELAXAT situaţia reală a controlului şi manipulării („CANCERUL”) la care încă este supusă Viaţa pe Pământ.

Aici se remarcă aceeaşi diferenţă care apare ca în situaţia dintre medicul ALOPAT şi cel HOLIST : cel alopat va ascunde pacientului „că are cancer”, dezvăluind aceasta doar rudelor, iar acesta va muri senin, fără să aibă habar ce anume „l-a lovit” – în timp ce medicul holist va iniţia imediat o conversaţie „angajată”, directă şi lungă cu „pacientul”, ajutându-l să conştientizeze nu doar că „ar avea ceva”, ci mai ales „de ce” şi „de unde vine” chestia asta care, apropos, nu este deloc „incurabilă”, ci rezolvabilă prin lucrul la „panoul de comandă”, adică la cauzalitate (prin schimbarea radicală a modului de viaţă de până în acel moment).

Aşadar, dragilor şi dragă Flavian, exact aşa acţionează şi Cobra : prin mesajele sale, acesta realizează radiografii panoramice cu „raze speciale”, inofensive, asupra „organismului social” (societatea planetară) şi nu doar oferă soluţii, ci chiar vine şi cu „medicamente” deosebite (meditaţii personale şi în grup, deschideri de vortexuri ş.a.) – realizând, astfel, una din cele mai eficiente „terapii holistice planetare” pornind de la CONŞTIENTIZARE.

Într-adevăr, ca în orice „pădure”, şi în „organismul social” există „copăcei” care preferă să „rămână în Matrix”, să nu ştie de nicio boală sau problemă, să simtă din nou „gustul matriceal” al cărnii (re-vedeţi filmul „Matrix”). Aceştia „neagă” evidenţa, că EXISTĂ CEVA care CERE REZOLVARE prin SCHIMBAREA VECHIULUI FEL DE A FI ŞI DE A TRĂI.

Aceştia, într-adevăr, ajung la medicul alopat care este „pe gustul lor” (inclusiv citostaticele...), fugind cât pot de cel holist care le-ar spune adevărul „verde în faţă”.

Da, există şi această categorie, cu care, mărturisesc, noi nu intenţionăm sau dorim să interacţionăm.

Cum rezolvăm această „problemă”? Nu este nicio „problemă”, căci aceeaşi „Lege a Rezonanţei”, invocată de amicul Flavian, îşi face cu prisosinţă datoria, MAI ALES ÎN ACEST CAZ (acest tip de personaje nu vor rezona în nici un fel cu acest blog, iar dacă ajung aici printr-un context oarecare, vor ieşi imediat, evacuând rapid zona).

Aşadar, sintetizând, putem preciza cu claritate că nu „mesajele lui Cobra” sunt problema (şi nu doar că nu e vreo problemă, dar sunt chiar foarte importante, prin „dez-văluirile” cu care vin), ci PERCEPŢIA persoanei respective.

Dacă în cititor există o doză mai mică sau mai mare de Teamă, Frică, până la Panică şi Groază, atunci, indiferent de ce anume va citi, aceste "aspecte" vor fi provocate şi scoase la suprafaţă, sub forma PERCEPŢIEI asupra textului parcurs – cititorul SIMŢIND emoţii negative de la informaţia (neutră) din text, care, însă, rezonează cu „ceva” din interiorul său...

Este clar până acum ? Aceasta nu este „subtilă filozofie”, ci „psihologie clasică” şi chiar „metafizică elementară”.

Acum, dacă textul este chiar polarizat în sens negativ, cum exemplificam puţin mai sus, atunci chiar nu are sens să stai în acea energie ce scoate din tine „tot ce e mai rău” (şi, cu siguranţă, din fiecare ar avea ce scoate, în acest sens...).

Însă, atunci când textul dezvăluie o realitate ascunsă cu disperare de cei „interesaţi”, chiar dacă acea dez-văluire nu sună chiar frumos şi „armonios”, efectul asupra părţii întunecate din noi este teribil.

Pentru a avea o imagine, încercaţi să percepeţi cum reacţionează şobolanii şi alte „lighioane” din cotloanele pământului atunci când pătrundeţi acolo şi aprindeţi brusc o lanternă cu Lumină Organică puternică : în prima fază toate aceste animale se vor bloca, şocate de „lumina anormală” şi, dacă aceasta persistă, după primele momente de „durere oculară”, cu toatele o vor lua la fugă din calea acelui „agresor” – Lumina...


Înţelegeţi, dragilor, „cum vine treaba” cu Lumina şi cu întunericul, cu Adevărul (care poate să doară, tare de tot) şi cu minciuna confortabilă ?

De aceea, încă de acum 2.000 de ani, Isus a afirmat şi a tot repetat : „CUNOAŞTEŢI ADEVĂRUL ŞI ACESTA VĂ ELIBEREAZĂ” (se citeşte la Prezent) !


Multe ar mai fi de spus despre mesajele de acest fel, însă deocamdată ne mulţumim cu acest răspuns şi cu ideea care rezultă de aici – anume, că FRICA este unul din motoarele principale care determină (re)acţiunile noastre (şi, dacă privim şi mai atent, descoperim că este „motorul principal” care generează cele mai puternice re-acţii în noi şi în corp).

Din aceste considerente eu concluzionez, odată cu voi, că frica este principala stavilă în calea creşterii noastre generale, inclusiv la nivel de conştiinţă („dezvoltare multi-dimensională”).

FRICA este, aşadar, blocantul principal care ne trage în jos de la orice acţiune de creştere şi „dezvoltare personală”. Acesta este instrumentul principal cu care cabala, în frunte cu archonii şi reptilienii, „ne ţin în frâu” (la propriu, prin sclavia instituţionalizată pe care încă o practică – acum cu mijloace moderne, adaptate vremurilor...) şi „condimentul” de bază cu care-şi „asezonează” meniul lor, pe care ei îl văd a fi chiar... noi, umanii.

De aceea, cea mai simplă modalitate de a ne elibera de influenţa archonică, reptiliană şi, în general, a cabalei, este, în mod fundamental, ELIBERAREA DE FRICĂ.


Ştiu, este atât de simplu să scriu asta şi atât de greu de pus în practică...

Chiar se văd efectele fricii la nivelul corpului energetic ?
Şi, mai ales, care ar fi „terapia” ?


Dacă doriţi să aflaţi ce înseamnă asta la nivel social influenţa Fricii asupra nivelului de conştiinţă la nivel planetar şi zonal (evident, în Zona Românească) atunci vă invit să fiţi alături de mine şi în partea a doua a acestui Editorial, cu care vom veni în scurt timp, în cursul acestei seri sau a zilei următoare.

Până atunci, vă urez spornicie la exersarea curajului !

(continuare în Partea a 2-a)

MarYan

2 comentarii:

  1. Adevarat, in primele faze ale trezirii apare TEAMA, ca si catalizator al schimbari, iar aceea este o teama benefica, ce-l face pe om sa iasa din adormirea in care sistemul l-ar fi dorit ramas pentru totdeauna. Dar dupa primul pas de trezire, dupa ce treci prin teama aceea, o simti, o imbratisezi, o cunosti in toate formele ei, prin zeci si sute de documentare vazute in primii ani ai trezirii, ajungi la un punct de saturatie. Cel putin asa s-a intamplat in cazul meu. Cand dupa perioada 2008-2010 in care mancam pe paine articole despre prabusiri economice, zeitgeisturi, cobre si multe altele care prezentau fata mai putin "luminoasa" a universului in care am ales sa ne jucam, am ajuns la un punct de saturatie. Plictiseala. Oboseala. Lehamite. Spune-i cum doresti. In acel moment, am ales sa-mi schimb punctul de focus. Sa ma indrept catre zona de creatie, spre alte meleaguri, spre alte zone de rezonanta. Atata tot. Pana la urma este doar o alegere. Libera. A fiecaruia dintre noi. Oricum, mult succes cu noul blog, vad ca te tii de el si asta este bine, o sa mai trec pe aici, sa rasfoiesc din cand in cand... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Flavian, iarăşi ar fi multe de spus referitor la "po-vestea" ta, despre cum ai evoluat printre toate aceste "valuri informaţionale" care uneori te-au mângâiat, însă alteori au lovit dur un teren poate nu foarte flexibil, provocând, probabil, răni adânci, care cer încă vindecare...
      Aici se regăseşte "motivul Luptătorului" de pe această frumoasă dar turbulentă planetă, care intră cu entuziasm în luptă, dar care oboseşte prea curând, căci forţele implicate sunt pe măsura acelui entuziasm.
      Şi atunci, ce face ? De obicei, se retrage în serenitatea Naturii, dorind să uite, cel puţin pe moment, de ceea ce se petrece "cu nebunia din lume". Apoi, când se mai reface, re-vine "în luptă", până când iar oboseşte şi ciclul se reia de la capăt...

      ...Rezolvarea este simplă. Planeta are nevoie de fiecare din noi, mai ales ACUM şi AICI, în aceste momente extrem de turbulente, antemergătoare EVENIMENTULUI, când "cei coloraţi" aruncă în JOC ultimele lor resurse şi nu mai ţin cont chiar de nimic, de nicio regulă sau Decret Divin.

      Răspunsul nu poate fi altfel decât pe măsura acestei provocări.

      A te retrage în propria "sferă de Pace" este o atitudine, care şi ea este de mare folos, dacă, într-adevăr, te situează CU ADEVĂRAT în acest Spaţiu Sacru al Păcii şi Luminii.
      Însă nu este singura (atitudine)...

      Pentru mine, cea mai eficientă ACŢIUNE cred că se referă la nevoia acută a prezentului de a CONŞTIENTIZA cât mai deplin ce anume se petrece pe Pământ, cu Pământul şi cu Omenirea, pentru ca fiecare să poată să înceapă să-şi vadă propria direcţie.

      Cum s-ar spune : ca să înţelegi textul, "e musai" să VEZI con-textul...

      De aceea eu cred că atitudinea LUPTĂTORULUI DETAŞAT este cea mai eficientă acţiune care poate fi realizată în aceste momente teribile pentru Pământ şi Omenire : a nu întoarce spatele "actualităţii fierbinţi", lucrând direct cu aceasta prin con-ştientizare, astfel con-ducându-ne atenţia în acele zone, acestea fiind infuzate cu Lumina (noastră) cu care am venit Aici PENTRU aceste momente de Acum.
      Însă, toate acestea nu cu "hei-rup"-isme şi cu patima războinicului, ci cu cât mai multă detaşare, aşa cum, spre exemplu, ne-a arătat-o Merlin în confruntarea cu sora lui (vrăjitoare şi ea, pe măsura puterii lui Merlin).
      Atunci Merlin ne-a demonstrat toată "taina" : renunţarea la lupta cu dualitatea, cu opoziţia, cu polaritatea, însă, în acelaşi timp, păstrând conştienţa a ceea ce se petrecea în jurul său (atacul virulent al sorei lui, care, însă, nu-l mai atingea, tocmai în urma deciziei sale de non-combat).

      Aşadar, Lupta de Maestru înseamnă Acţiune Detaşată - nici aruncare în vâltoare, nici retragere din faţa ei.
      Şi orice Acţiune începe şi se încheie cu in-formarea con-ştientă, prin care Energia ia formă întru ex-peri-mentare.

      În concluzie, dragă Flavian, te înţeleg şi sunt alături de tine. Însă,sunt mulţi alţii care au nevoie de această in-formare pentru propria lor "Ieşire din Matrix" şi, mai ales, pentru propria Re-găsire de Sine.

      Noi doar spargem gheaţa (iar, uneori, doar o zgâriem), Restul o face fiecare.
      Adică, Spiritul...

      Cu drag, MarYan.

      Ștergere