sâmbătă, 7 iunie 2014

Formația DEVAS : Câteva videoclipuri cu „muzică completă”



Formaţia DEVAS :
Câteva videoclipuri cu „muzică completă




 
După ce în această Categorie am postat atât muzică „delicată” (de la „Magia lui Merlin” a lui Saggio, Yakuro şi Gayatri Mantra, până la muzica angelică a unei voci autohtone, M’Angel,  însoţiţi de minunate „Mandale mişcătoare”), cât şi muzică mai dinamică (muzică shamanică pe ritmuri „mult mai dinamice decât cea cu care vă obişnuisem” şi, ultima, muzică epică de tip „dramatic, eroic”), acum vin în întâmpinarea acestei zile de weekend – sâmbătă - cu o „muzică completă”, aş putea spune.


Prietenii dragi „Îngeri” de la Formaţia DEVAS – căci despre aceştia este vorba – aduc în muzica lor atât armonii de cea mai înaltă clasă, atât de sensibil exprimate prin viorile lui Ionuţ şi Cristi, cât şi dinamismul ritmului cu vigoare apăsată transmis de orga lui Dragoş.

 
De aceea am ţinut atât de mult să îi pot aduce în Spectacolul pe care l-am organizat la Sala „Reduta” din Braşov pe 27 aprilie 2014 (alături de alţi minunaţi artiști ai muzicii armonice, spirituale) şi pentru a căror participare (Pro Bono”, adică fără solicitări financiare – NON-PROFIT !) le mulţumesc încă odată, inclusiv pe acest blog...




De ce este „COMPLETĂ” acest fel de muzică ?

Prin aparate speciale, de tip electrografie (vizualizarea descărcărilor electrono-grafice în aura umană), aparate Kirlian (cu descărcări de tip corona) şi prin alte metode ale CIMATICII („Ştiinţa care se ocupă cu studiul sunetului asupra materiei”), s-a observat că un anume tip de muzică influenţează anumite chakre ale aurei umane, astfel : muzica ritmată a tobelor şi „başilor”, din tot ce se ascultă în prezent la radio-urile şi TV-urile „clasice”, activează, în general, chakrele 1 şi 2 şi, în funcţie de „urmele de armonie” ale acesteia, chakra a 3-a (plexul solar).

În schimb, muzica clasică pură, de tip Bach, Mozart, Haydn etc. activează dominant doar chakrele 5, 6 şi 7.

Iată, în acest fel, două „universuri paralale” : muzica clasică „a vârstnicilor” şi „muzica modernă” a tinerilor – fiecare cu acţiunea sa directă doar asupra unei anumite zone a aurei umane.

Şi atunci, o muzică clasică cu viori şi pian (orgă) combinată cu ritmuri moderne în care başii experienţei „Trance” se îmbină cu sunetul armonic al viorii – cam ce ar putea produce, oare ?

Da, aţi simţit bine : activează cele două zone – partea inferioară şi superioară a aurei, în acelaşi timp – dar, cel mai important, SE ÎNTÂLNESC ÎN INIMĂ !

De aceea spun eu că această muzică este COMPLETĂ : ACTIVEAZĂ TOATE CHAKRELE AUREI UMANE, de la prima până la ultima, a 7-a (din primele 7 chakre cunoscute şi folosite...).

De fapt, o idee despre transpunerea sunetelor în imagini, inclusiv la nivelul chakrelor, ați putut-o deja avea din postarea legată de mandalele mişcătoare” şi animaţia geometrică de la Ţesătorul de Lumină (Light Weaver).
  



Cu promisiunea că vom reveni cât de curând asupra acestui vast subiect al MUZICII, acum haideţi să vedem şi CINE COMPUNE ŞI INTERPRETEAZĂ această „MUZICĂ COMPLETĂ”, oferind în continuare câteva date despre DEVAS şi activitatea lor, preluate de pe site-ul acestora, www.devas.ro :


Călătoria Devas începe în primăvara anului 2010 când Dragoş Cucoş (pian), Cristian Şerbănescu (vioară) şi Ionuţ Cataramă (vioară) se hotărăsc să pună bazele unui band de muzică electronic simfonică.

Absolvenţi ai Academiei de muzică din Cluj-România, cei trei artişti renunţă la activitatea din Filarmonică şi profesorat şi încep o nouă etapă din viaţa lor.

Călătoria continuă cu primele concerte în vara lui 2010, în care sunt prezentate piese clasice internaţionale.

Munca şi talentul lor se concretizează în primul album lansat în 2011 – „Androginal Symphonicity” - urmat de turneul European de promovare „Devas - The beginning”.  Primul album - Androginal Symphonicity - este o celebrare a iubirii în diferite ipostaze, în care vibrează nuanţele fermecătoare ale iubirii, care urmăresc să deschidă sufletul către frumuseţe.

În anul următor, 2012, trupa DEVAS lucrează intens pentru a realiza al doilea album – „Sounds of Life” - pe care îl lansează în vara lui 2012 pe litoralul românesc. În acest album se regăseşte combinaţia armonioasă între muzica clasică, electronică, pop, etnică şi muzica cu teme specifice româneşti.

În acordurile muzicii DEVAS găsim secvenţe din muzica clasică, ce fuzionează cu tradiţiile lumii (orientale, latine, cafe concert, balcanice), mixate într-un stil modern şi original.

Membrii DEVAS sunt atât compozitori ai muzicii acestor albume, cât şi interpreţi.

Repertoriul DEVAS pentru evenimente este divers şi actualizat în funcţie de cele mai noi apariţii.

Proiectele muzicale DEVAS poartă o amprentă originală, iar rezultatul este un public numeros şi o atmosferă extraordinară în concertele şi evenimentele de pe litoral, cât şi din întreaga ţară.


Da, la acest ultim aspect, al „atmosferei extraordinare” depun mărturie atât ultimele clipuri legate de „Trance Experience”, cât şi eu personal şi alţi peste 200 de spectatori...

Aici pot confirma cu prisosinţă – la spectacolul din 27 aprilie de la Sala Reduta, pe „Devaşi” i-am „aşezat” la finalul spectacolului şi bine am făcut : nimeni nu a mai putut sta pe scaun, ci s-a dansat şi s-a „ţopăit” printre rânduri, iar la ultima lor melodie – „Aether” remix (violin version) – nu m-am mai putut abţine şi am urcat pe scenă, aducându-i şi pe ceilalţi artişti ai serii, „ţopăind” cu toţi ca nişte copii, cu atâta bucurie...



Simţiţi SENSUL ?

MUZICA COMPLETĂ, DANSUL, BUCURIA DE COPIL – iată ingrediente DIVINE cu care nu mai ai nicio „şansă” să rămâi blocat în vechile vibraţii „serioase”...

Iată cum, aici am oferit „în avans” unul din răspunsurile la întrebarea la care urmează să răspund în partea a 2-a a postării despre „Frica şi Nivelul de Conştiinţă” (Cum „tratăm” frica şi cum ne putem creşte Nivelul de Conştiinţă?) – care va sosi în orele următoare...


Pentru a nu mai lungi aşteptarea sunetelor muzicale, haideţi să pornim la drum ascultând şi vizionând, în mod cât mai plăcut, 5 videoclipuri ale „Îngerilor” DEVAS, cu aceeaşi proaspătă BUCURIE şi Divin ENTUZIASM ! :
 


1. ALLEGRETTO” (la SFINX-ul din BUCEGI) :





2. FLOWERS OF VENICE (FLORI DE VENEŢIA)

 
 
 
 
3. INANA'S LOVE (IUBIREA INANEI) - versiune extinsă :


 
 
 
4. AETHER Remix (după piesa lui Andrew Rayel) - versiune cu viori :





5. TRANCE EXPERIENCE :


4 comentarii:

  1. inaltator,divin,chiar nu-mi gasesc cuvintele potrivite pt. a exprima exact ceea ce simt.Doamne ce amestec de emotii.Iti multumesc din suflet ptr.aceste momente oferite.Marturisesc ca nu am mai avut aceasta stare de bine si detasare de f.f.foarte mult timp.Chiar am uitat de toate,parca am fost si inca sant intr-o alta lume,parca plutesc si am o stare de liniste si bucurie,chiar de exaltare.Multumesc inca o data din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Această Trăire, pe care ai experimentat-o prin intermediul acestui blog, îmi transmite că toate acestea au un sens şi că aparentul efort este răs-plătit cu nestemate ale Trăirii din Inimă oferită de către minunate suflete - fraţi şi surori ai Universului.
      Mulţumesc şi eu pentru Împărtăşire !

      Ștergere
  2. Ascultind aceasta muzica in deplina armonie cu noi insine ,,dizolvam'' toate limitele ego-ului nostru facand cunostinta cu adevarata noastra Esenta Divina. IUBIRE,ADEVAR,PACE,ARMONIE,BUCURIE,ACCEPTARE,BINECUVANTARE!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere