luni, 16 iunie 2014

Maestrul HILARION : CAUZELE psiho-emoţionale şi mentale ale dezechilibrelor energetice („boli”)



Maestrul HILARION
CAUZELE psiho-emoţionale şi mentale
ale dezechilibrelor energetice („boli”)

Adaptare din lucrarea „Astrologia în Noua Eră” –
de Dan CIUPERCĂ




 
Nota MarYan :

Iată, aşa cum promiteam, după Introducerea („Despre cauzalitatea bolilor”) în acest Subiect-Categorie, acum intrăm în detaliile oferite de Maestrul HILARION privitoare la adevăratele cauze psiho-emoţionale care generează problemele numite în medicina clasică drept „boli cronice” (dar nu numai, căci şi o bună parte din cele acute se referă la aceleaşi dezechilibre psiho-emoţionale, doar că au fost generate în această viaţă ; perioada scursă între cauză şi efect devine tot mai scurtă, pe măsura „scurtării timpului” prin creşterea Frecvenţei de Rezonanţă Schumann).


Aceste „cauze” trebuiesc privite ca „probabilităţi”, dar nu ca singurele explicaţii care au generat acea disfuncţie. Aşa cum omul este unic, cu reacţii la fel de unice, tot aşa şi unele situaţii de „boală” pot fi generate de cauze care nu se regăsesc în nici un „tratat” de medicină cauzală, deci inclusiv în această prezentare.

Aceste informaţii sunt ca şi interpretările din Astrologie şi Numerologie : sunt probabile, dar nu exprimă o realitate certă de 100%.

De aceea, ca de obicei, facem apel la intuiţia şi simţirea fiecăruia de a percepe care aspect de cauzalitate i se potriveşte cel mai bine şi în ce proporţie.

Altfel, există riscul ca aceste informaţii, luate „ad literam” şi doar cu valoare de potenţialitate să li se dea acea putere care va genera ceea ce până atunci nu exista – altfel spus, să apară fenomenul „profeţiei care se auto-realizează” prin puterea minţii investită în acea lectură care materializează ceea ce tocmai a citit...

Aşa că „luaţi la cunoştinţă”, însă nu vă blocaţi în aceste informaţii care sunt doar simple repere orientative şi nimic mai mult.

În prezentul vibraţiei tot mai accelerate, aceste informaţii devin tot mai relative, când PUTEREA ReGeneratoare a Creaţiei Suverane a Spiritului din adâncul INIMII fiecăruia devine tot mai activă şi manifestă !


Aşadar, aceste informaţii le puteţi vedea ca „puncte de pornire” pe Calea Eliberării de Haina Veche a fostelor vibraţii ale trecutului...

Cum spuneam şi într-unul din primele Editoriale : CÂND ŞTII CINE EŞTI, NU MAI EŞTI !

Ce înseamnă (ciudăţenia) asta ?

Este foarte simplu : atunci când conştientizezi cine eşti cu adevărat şi reuşeşti să „vezi” (printre multe altele) şi acea „disfuncţie”, înseamnă că ai început să te detaşezi de acel „ceva”.

Este ca şi cu ochelarii : ca să îi poţi vedea şi să nu te mai identifici cu ei, „e musai” să îi îndepărtezi de ochi (cel puţin 20 de cm). În acel moment nu te mai identifici cu ochelarii, îi vezi, adică îi percepi, deci „eşti detaşat” de aceştia.

Aţi înţeles ?

Acelaşi aspect este valabil şi în cazul gândurilor, emoţiilor, sentimentelor şi oricăror altor stări personale cu care ne identificăm. Le depărtăm puţin de noi – sau noi ne depărtăm puţin de ele – iniţiind, astfel, procesul DETAŞĂRII.

În acel moment apare con-ştientizarea.

Şi, în acel caz, se produce un (micro)salt în conştiină care, oricât de mic, te face să devii „altcineva” decât înaintea acelui „A-HA” (cu o altă frecvenţă de vibraţie, poate doar cu o cuantă diferită, dar totuşi, diferită!)...

Iată de ce „când ştii cine eşti, nu mai eşti” (cel vechi...).

Exact acelaşi proces poate avea loc şi PRIN aceste informaţii care exprimă cauzalitatea diferitelor disfuncţii numite „boli”.

Aşa că, fără prea multe alte cuvinte, vă las să descoperiţi şi să trăiţi propria voastră Eliberare - fiecare pe „culoarul lecţiei sale de viaţă” pe care uneori fugiţi „mâncând pământul”, alteori doar priviţi galeşi şi plictisiţi, iar arareori, în sfârşit, vă mişcaţi armonic cu Viteza propriei voastre Fiinţe, în Ritmul Eu-lui Divin (EuRitmic)
 


JUMĂTATEA STÂNGĂ A CORPULUI : problemele apărute în partea stângă a corpului (organe, zone, membre) indică greşeli legate de atitudini față de mamă, iubită, soție, soră („Principiul Feminin”).

JUMĂTATEA DREAPTĂ A CORPULUI : problemele apărute în partea dreaptă a corpului (organe, zone, membre) indică, în mod corespunzător, greșeli legate de atitudini față de tată, soț, frate, iubit („Principiul Masculin”).

ÎNĂLŢIMEA MICĂ :  într-o viaţă anterioară, individul nu a dat importanţă expresiei sufletului său, ori a avut tendinţa de a se limita în mai multe domenii.
Uneori este o karmă rezultând dintr-o utilizare necorespunzătoare a forţei fizice (violenţa) într-o existenţă anterioară.


PICIOARELE :  reprezintă ancorarea, conexiunea cu Terra și cu manifestarea ; problemele la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna în viață.

GLEZNELE : problemele gleznelor indică folosirea incorectă a capacității de a lua noi direcții sau teamă legată de schimbare.

GAMBELE : reprezintă personalitatea, Eul inferior.
Ființa încarnată este duală, dispunând de o parte masculină și o parte feminină. Este deci natural ca gamba, ce reprezintă tocmai personalitatea, să aibă două oase : tibia în față și peroneul în spate. Pentru o femeie, tibia o reprezintă ca femeie și peroneul simbolizează partea sa masculină, inconștientă. Pentru bărbat, tibia îl reprezintă ca bărbat, în timp ce peroneul indică partea sa feminină, inconștientă.
Exemple :  dacă un bărbat își rupe tibia stângă, aceasta înseamnă că el are ceva de înțeles în raport cu o femeie (stânga = femeia, mama, soția, etc.) și cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie și de acțiune. Dacă o femeie își rupe peroneul stâng, aceasta înseamnă că ea are ceva de înțeles în raport cu o femeie (stânga = mama, prietena, rivala, etc.) și cu partea sa masculină, inconștientă. Ea se poate lăsa manevrată de către o prietenă sau colegă.
Concluzia pentru probleme ale tibiei : pentru o femeie - folosirea incorectă a laturii sale masculine inconștiente ; pentru un bărbat - folosirea incorectă a laturii sale feminine inconștiente.

GENUNCHII :  simbolizează legătura între suflet și personalitate și calitatea acestei legături. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de scopul său din această   încarnare și un refuz de a evolua. Ego-ul său dorește să întrerupă comunicarea dintre suflet și personalitate.
Cu acest simbolism, putem înțelege actul îngenunchierii : gambele (personalitatea) se estompează pentru a pune în evidență coapsele (sufletul). Actul indică faptul că individul se pune în serviciul sufletului său.

COAPSELE :  reprezintă Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizează principiul unității și nu există decât un os în coapsă : femurul.
Dacă individul își rupe femurul, aceasta înseamnă că el nu și-a ascultat Ființa sa interioară, sufletul său.
Dacă fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta înseamnă că el trebuie să devină din ce în ce mai creativ și că personalitatea sa trebuie să se integreze din ce în ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfecționare.
Dacă problema este situată aproape de genunchi, înseamnă că posibilitatea sufletului de a comunica (intuiția) este scăzută.

ŞOLDURILE :  reprezintă utilizarea liberului arbitru, pentru a-și găsi propria sa cale în planul material. O problemă în această zonă înseamnă o slabă sau lipsă a utilizării propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop în viață.

BAZINUL :  reprezintă aspectele creatoare și procreatoare ale individului. O problemă a bazinului subliniază că chakra rădăcină (Muladhara) nu funcționează corect.
În general, disfuncția se datorează schemelor negative privind sexualitatea.

COLOANA VERTEBRALĂ : afectarea coloanei vertebrale indică probleme în felul următor (de sus în jos) :
Zona Cervicală (vertebrele) :
- C1 : incapacitatea de a vă conecta la propriul suflet ;
- C2 : incapacitatea de a vă deschide sufletul ;
- C3 : incapacitatea de a percepe adevărul spiritual ;
- C4 : incapacitatea de a cunoaște instinctiv esența lucrurilor și ființelor ;
- C5 : incapacitate de detașare pentru o analiză mai bună a situației ;
- C6 : utilizarea incorectă a logicii și rațiunii ;
- C7 : lipsa devoțiunii, incapacitatea de a vă lăsa pătruns de emoția sau energia divină, insensibilitate în fața religiei.
Zona Toracală (dorsală) :
- T1-T3 : incapacitatea de a vă depăși limitele terestre prin credință și încredere în univers ;
- T4-T6 : incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, râsul, exaltarea (sobrietate excesivă, lipsa simțului umorului, lipsa zâmbetului de pe figură, față și suflet mohorât etc) ;
- T7-T10 : incapacitatea de a iubi sau folosirea incorectă a iubirii.
Zona Toracală (dorsală) inferioară şi Lombară :
- T11 : utilizarea defectuoasă a sistemului digestiv ;
- T11-T12 şi L1-L5 : utilizarea incorectă a energiei fizice ;
- T12 şi L1-L2: utilizarea defectuoasă a musculaturii ;
- L3-L5 - utilizarea defectuoasă a respirației.
 

SPATELE :  blocajele în partea de jos a spatelui indică teama de viitor și lipsa de susținere financiară.
Durerile/blocajele în partea de mijloc a spatelui indică un sentiment de culpabilitate (la stânga față de o femeie, la dreapta față de un bărbat), dificultăți de detașare față de trecut.
Durerile sau blocajele în partea de sus a spatelui indică neînțelegere de către anturaj, lipsă de susținere afectivă, impresia unor responsabilități prea grele pentru acel moment.
O sciatică, de exemplu, indică teama de viitor și de problemele bănești, nesusținere din partea anturajului.

ARTRITA :  spirit prea critic şi rigid ; rigiditate provenită din mental.

REUMATISMUL :  resentiment, slăbirea iubirii faţă de aproapele său, rigiditate, asprime.



SISTEMUL DE REPRODUCERE :  probleme ale acestuia apar datorită unei proaste utilizări a sexualității în această viață sau în cea precedentă sau legate de creativitate. Culpabilitatea sexuală aduce boli transmise pe cale sexuală, precum SIDA.
Problemele de ovare sau testicule : rejecția feminității / masculinității (după caz).
Problemele legate de organele sexuale în caz de infecție urinară : mânie față de partenerul sexual.
Pentru a permite unui suflet evoluat să se încarneze, este necesară multă iubire între doi parteneri în momentul actului sexual. În actul sexual, cei doi parteneri schimbă energie între chakrele rădăcină : bărbatul fiind emisiv, femeia primește energii subtile, mai mult sau mai puțin poluate, în funcție de starea de conștiință.



PROSTATA :  problemele de prostată sunt legate de culpabilitate sexuală ori teama de a îmbătrâni.


SISTEMUL DIGESTIV :
Stomacul reprezintă facultatea de a digera experiențele existenței și de a accepta cele învățate. Resentimentul, aversiunea, neliniștea sunt principalele cauze ale ulcerelor.
Indigestiile, gazele, hiperaciditatea, reprezintă resentimente, mânie refulată. Cauza acestora constă în faptul că individul interferă cu scopul vieții sale, că refuză să înțeleagă și să meargă înainte, ceea ce impiedică sufletul său să progreseze.
Intestinele reprezintă facultatea de a asimila experiențele vieții și, în cazul existenței unor probleme intestinale, mesajul evidențiază refuzul de a înțelege unele lecții de viață din  punct de vedere evolutiv.

PANCREASUL : are rolul de a echilibra contribuția de glucoză în sânge. Dacă individul consumă prea mult zahăr, aceasta provoacă dezordini în organismul său și o hipersecreție de insulină, care duce la hipoglicemie. Dacă pancreasul este slab la naștere, vine un moment când nu mai poate furniza insulină și de aici rezultă diabetul.
Diabetul care se declară în copilărie sau în tinerețe este karmic : este datorat unei vieți trecute în care individul nu și-a refuzat nimic ; excese senzuale, pasionale sau violente și toate formele negative ale expresiei de sine.  Datorită acestora, în viața actuală el se vede deasupra unei rigori extreme și unei discipline severe, prin diabet.
Diabetul declarat la maturitate/bătrânețe va fi cauzat, mai curând, de problemele relaționale ale pacientului cu partenerul său.

FICATUL :  este sediul celor mai negative emoţii (ură, mânie). Problemele de ficat vin, în general, dintr-o mânie îndreptată împotriva propriei persoane disimulată într-o mânie față de altcineva, rezultat al unui conflict între suflet și mental.
Dacă la naştere ficatul este slab, aceasta arată că, într-o viață anterioară, a existat un dezacord între suflet şi mental (uneori chiar și un dezechilibru). Icterul ar avea  această cauză. Dacă în viața actuală individul suferă un prejudiciu și el nu va ști să-l îndrepte, icterul poate să se declanșeze.
Ficatul este legat de credinţă ; credinţa în Univers permite emoţiilor negative să curgă, pentru a curăţi ficatul.

VEZICA BILIARĂ :  arată îngustime de spirit (sau oboseală excesivă ori supărare).


CONSTIPAŢIA :  ataşament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme, devenite inutile.

DIAREEA ; HEMOROIZII ; RETENŢIA DE APĂ :  refuz, teama de a slăbi încordarea.

GREAŢA, VĂRSĂTURILE :  respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experienţe.
Pentru o femeie însărcinată : nu a dorit cu adevărat sa aibă copilul.

ANOREXIA NERVOASĂ :  într-o existenţă anterioară, individul a manifestat lăcomie, urmată de obezitate şi de moarte precoce.



INIMA :  este legată direct de chakra inimii (Anahata) şi reprezintă contrapartea fizică a acesteia. Dacă nu-şi exprimă deschis sentimentele, individul îşi închide chakra inimii şi riscă să aibă probleme cardiace. Datorită reprimării emoţiilor şi sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace.
Problemele cardiace congenitale semnifică acelaşi lucru, dar cu rădăcini în altă existenţă. 
Neregularitatea ritmului cardiac (Aritmiile) indică inconstanţă în manifestarea naturii sentimentale.
Un atac cardiac (Infarct miocardic) arată că persoana nu transmite suficient energia iubirii. Ea va trebui să înveţe să-şi exprime şi să-şi manifeste iubirea în toate relaţiile sale.


ANGINA : reprezintă teama de a se exprima sau de a cere ceva părinţilor ori partenerului.

SÂNGELE : reprezintă energia şi simbolizează circulaţia emoţiilor şi a sentimentelor în corp. Problemele sângelui evidenţiază necesitatea abordării unui mod de nutriţie apropiat de cel vegetarian (N.M.: Valeriu Popa spunea că nu există decât o singură „boală” : „sânge stricat).

HIPERTENSIUNEA : subliniază o facultate de a iubi prea limitată şi o lipsă de compasiune. Persoana trebuie să-şi exprime iubirea pentru tot ceea ce întâlneşte şi pentru tot ceea ce vede.
Hipotensiunea : arată, de asemenea, o iubire limitată, dar în sensul că această persoană a fost foarte negativă şi defetistă, necrezând în iubire, ea a avut antecedente în viaţa actuală sau într-una anterioară, care au făcut-o să creadă că are dreptate.

ANEMIA : reprezintă o utilizare necorespunzătoare a oxigenului la nivelul globulelor roşii şi este consecinţa unui refuz de a-şi utiliza talentele în serviciul aproapelui său.
Un anemic de înalt nivel spiritual va trebui să accepte să-şi iubească semenii, să servească omenirea şi să devină un ghid spiritual.

COLESTEROLUL : corespunde înăspririi naturii sentimentale, rigidităţii, durităţii persoanelor care-şi creează o carapace, crezând astfel că se protejează. Individul va trebui să devină mai suplu, mai deschis, lăsând să curgă firesc emoţiile şi energia iubirii prin fiinţa sa.
Pentru toate problemele sângelui este util un regim vegetarian.



SISTEMUL RESPIRATOR : aerul conţinând prana, intră în plămâni şi asigură funcţionarea corpului. Problemele respiratorii provin din refuzul de a exista, de a lăsa viaţa să intre în corp.
De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizări necorespunzătoare a energiei într-o existenţă precedentă (violenţa, de exemplu).
Tuberculoza arată că, într-o viaţă anterioară, persoana respectivă a trăit numai  pentru valorile materiale.



SPLINA : reprezintă un depozit de sânge, deci de energie. Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii sau o obsesie ; în acest ultim caz este necesară o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

SISTEMUL LIMFATIC : este strâns legat de mental şi facultăţile intelectuale (comunicaţie) , reflexie, idei, gânduri, expresia de sine.
Bolile nervoase arată o utilizare defectuoasă a cunoştinţelor sau a calităţilor intelectuale sau gânduri prea negative, în această viaţă sau într-una anterioară. Ele indică o utilizare prea dogmatică, prea critică şi prea rigidă a mentalului.
Este necesar să se lucreze asupra toleranţei şi deschiderii spirituale.



PIELEA : reprezintă un aspect structural şi unul estetic. Problema subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuşi, de a se deschide complet.
Psoriazisul şi alte boli de piele reprezintă o lipsă de iubire pentru sine şi o respingere a tot ceea ce viaţa îi oferă individului. Cauza karmică constă în cruzimea faţă de animale într-o existenţă precedentă. În viaţa actuală, aceste persoane fie au teamă faţă de aceste animale, fie le adoră.
Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasă utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experienţe traumatizante în această viaţă ori într-o existenţă anterioară.
Zona Zoster :  indică teama de viitor, antrenând gânduri negative.
 


HERPESUL :  culpabilitate sexuală.

 

DURERILE DE CAP :  rezistenţă la curentul vieţii sau la scopul încarnării sale, la schimbare ; uneori, autocritică şi denigrare de sine ; lipsă de iubire de sine.


DINŢII :  dificultăţi în a lua decizii.

GUTURAIUL :  se declanşează într-o perioadă de confuzie a individului sau în urma  unei temeri ori culpabilităţi.
Nasul care curge reprezintă lacrimi şi o purificare necesară. Nasul reprezintă intuiţia şi cunoaşterea de sine, fiind legat de chakra frontală (Ajna).

CONJUCTIVITA :  mânie neexprimată, frustrare.

MIOPIA :  indică teama de viitor şi faptul că într-o experienţă precedentă, individul nu a dorit să vadă adevărul şi nici să-i ajute pe apropiaţii săi.  Adesea părinţii  inspiră teamă copilului, ceea ce declanşează un proces retinier, provocând puţin câte puţin miopia.

URECHILE :  problemele corespund refuzului de a înţelege ceva ori pe cineva.

RĂU ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT :  teama de a pierde controlul ; răul de mare e în legătură cu teama de moarte.

CEAFA ÎNŢEPENITĂ :  refuz de a se schimba, teamă de noutate.

GÂTUL :  orice problemă legată de gât corespunde temerii de a întreba şi de a se exprima sau chiar blocaj al creativităţii inspirate.



TIROIDA :  problemele cu tiroida subliniază faptul că persoana respectivă nu se poate exprima cum doreşte şi poate încerca umilinţa.


AUTISMUL :  într-o existenţă anterioară, individul a avut parte de un refuz al societăţii (mizantropie), ducând o viaţă marginală. Acum singura soluţie este iubirea pe care apropiaţii săi trebuie să i-o dăruiască.

TABAGISMUL :  este legat de o problemă de înţărcare ; ar trebui cultivată detaşarea faţă de mama sa.
În unele cazuri poate fi legat de tatăl său.

ALCOOLISMUL :  implică probleme cu tatăl ; trebuie cultivate  detaşarea faţă de acesta.

INSOMNIA :  culpabilitate.

COMA :  fuga de cineva sau de ceva.

CANCERUL : Cei mai mulți medici știu că astăzi, cauza aparentă a cancerului vine din faptul că persoana a suferit un grav șoc emoțional, câțiva ani sau câteva luni înainte și nu și-a exteriorizat emoțiile la acea dată.  Cancerul reprezintă o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificilă.
Cauza karmică a cancerului constă în faptul că individul  nu a asimilat cel puţin jumătate din lecţiile karmice ce i-au fost propuse în această viaţă, refuzând astfel evoluția (chiar dacă această atitudine este inconștientă).
 


3 comentarii:

  1. mulțumesc, și weekend plăcut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc de urarea de week-end, chiar atunci organizam un eveniment de 4 zile de promovare a sănătăţii holistice !

      Ștergere
  2. cel mai bun articol cu referire la organe si fungtiile lor .totul este foarte bine explicat !

    RăspundețiȘtergere