sâmbătă, 27 iunie 2015

MarYan : PoVestea ZILEI (27) pentru 27 iunie 2015 – Din nou despre GR-EXIT şi despre împrumuturile bancare.



PoVestea ZILEI (27)
(pentru)
27 iunie 2015

– Din nou despre GR-EXIT
şi despre împrumuturile bancare





Pentru a nu fi „plictisitori”, haideţi să alternăm subiecte ce ţin de „Eternul continuu” al zisei „Spiritualităţi” cu cele mai fierbinţi aspecte ale „vieţii cotidiene”, care, în acest moment, se concentrează pe aceeaşi fierbinte Zonă a tot mai probabilului GREXIT, prin prezentarea ultimelor informaţii pertinente oferite pentru acest subiect prin Portalul „Alternativa României”, de către administratorul acestuia, Adrian Coşereanu...

Este foarte interesant că acest articol parcă se vrea a fi o confirmare a unor puncte de vedere expuse ca şi comentariu de către Gabriel, care, deşi subiectul era cel cu „Moda Spiritualităţii”, a simţit în mod acut să întrebe în legătură cu situaţia din Grecia şi problema băncilor şi a împrumuturilor bancare efectuate de grecii „persoane fizice”, pe aceşti „ultimi metri” ai funcţionării acestora...




Dar haideţi să vedem punctul său de vedere despre ultimele evoluţii ale „ostilităţilor” :

„În conflictul Grecia versus UE, s-a intrat într-o spirală care amplifică şi mai mult efectul terminator al măsurilor impuse de Troika şi rigidităţii în tratarea unei eventuale soluţii din partea celor din UE, în corelaţie cu realitatea.

Se discută despre potenţialul efect contagios pe care îl poate avea Grecia în UE şi global, în cazul retragerii ei din Zona Euro.

Nu există efect contagios, pentru că totul este deja un cancer în metastază în finanţele europene...

O multitudine de ţări au „dezvoltat” propriile lor probleme în plata datoriei, nu numai Grecia, dar se creează un efect artificial izolat. Fiecare dintre aceste ţări, de la Italia, Portugalia, Spania, Franţa şi celelalte, au propriile lor datorii suverane de proporţii care alimentează dezastrul în economiile lor.

Colapsul vine de la faptul că aceste ţări au fost forţate într-o structură (inter)dependentă, în interiorul acestui organism muribund care este UE.

Această UE este acum în cădere liberă, NU datorită grecilor, ci datorită faptului că a fost forţată ideea de centralizare şi (inter)dependenţă supra-naţională.

Merkel spune că are nevoie de o Europă Unită mai mare. De ce ? Nu este suficientă centralizarea care a distrus destule state ?  Acest UE nu trebuie să existe, aşa cum nu ar trebui să existe centralizarea controlată în relaţiile economice în cadrul unui grup de state.


Adevărata problemă, generatoare a crizei, constă în poziţia UE faţă de ţările care au probleme economice, adâncindu-le în datorii şi probleme şi preferând o cădere a Euro, pentru ca acestea să poată exporta şi asta o arată exportul german, care este destinat UE numai într-un procent de sub 40% ; deci interesul nemţilor nu este decât unul financiar legat de Grecia şi de control total a tot ceea ce mişcă în această uniune a morţii


Grecii ştiu că înţelegerea cu cei din Zona Euro este de domeniul SF şi că nu va avea loc niciodată.

Ei mai ştiu că datoriile pe care guvernul elen le are, nu vor putea fi plătite niciodată. Tot ei mai ştiu că o mare parte a populaţiei a plecat din ţară şi de aici încolo orice statistică economică, pe un eşantion mai mic de populaţie va arăta din ce în ce mai rău şi credibilitatea lor va suferi.

Dar, ceea ce ei îşi doresc în această conjunctură dezastruoasă, este ca să nu mai plătească dările către stat pentru că, oricum, statul nu va mai achita datoriile faţă de creditorii străini.

Volumul de taxe încasat de guvern de la populaţie a scăzut masiv, chiar din cel precedent care era destul de subţire, iar Financial Times arată că „incapacitatea de plată a guvernului a devenit un mod de viaţă printre greci şi chiar în rândul clasei de mijloc şi a celor bogaţi”.

Se va produce o debalansare de proporţii pe care grecii o vor simţi curând, iar dacă Tsipras&Varoufakis nu vor veni cu un plan şi cu o ieşire pe canalele Media pentru a găsi soluţii acceptabile, colapsul va fi doar la un pas.

Însăşi întârzierea plăţii taxelor, reprezintă o problemă în situaţia actuală, în contextul în care nu este pus la punct un program de responsabilizare socială pentru sectorul privat şi marile companii. Guvernul trebuie să analizeze foarte rapid împrumuturile delicvente majore şi să anuleze plata lor, pentru a balansa povara neplăţilor de la contribuabili.

Contribuabilii adoptă tactica „wait and see”, pentru a vedea dacă o eventuală decizie ar fi de natură ca ei să nu mai plătească aceste taxe datorate.

Mulţi greci preferă să împrumute la maximum, cât pot să o facă, de la bănci şi, în general, de pe toate canalele potenţiale, punând presiune şi pe sistemul bancar, care este în general străin, aceasta văzându-se în situaţia aşteptării unei decizii, dar în acelaşi timp, în imposibilitatea de a refuza toate aplicaţiile pentru diverse împrumuturi.

Taxele pe venit ale grecilor, colectate de guvern, au fost cu peste 1 miliard de euro mai mici decât ţinta avută în vedere de guvern, mulţi cetăţeni aplicând pentru a primi bani de la guvern.

Pe de altă parte, guvernul a îngheţat multe plăţi către cei care ar fi trebuit să fie plătiţi de executiv pentru lucrări prestate. Pentru cât timp ? Nimeni nu ştie, iar acest aspect alimentează o şi mai mare incertitudine şi dezinteres din partea zonei de afaceri.

Mulţi greci cred că falimentele vor fi declarate în prima fază de cei ce au proprietăţi mari, iar cetăţenul de rând nu va intra în calcul, ceea ce este o altă eroare de proporţii.

Piaţa neagră a început să fie din ce în ce mai vizibilă în Grecia, iar oportunităţile de a avea un venit cinstit, sunt din ce în ce mai puţine.”



Foarte pe scurt, iată cam cum este văzută evoluţia din viitorul apropiat de către Adrian Coşereanu (care, cel puţin din perspectivă strict financiară, pare a „vedea” destul de bine, cu erorile corespunzătoare, cauzate de lipsa viziunii holistice, spirituale).


Într-adevăr, întrebarea lui Gabriel – de la comentariile din PoVestea noastră – ar putea avea un răspuns „pe măsură”, la prima vedere : pentru că băncile sunt atât de „ticăloase”, merită această „devalizare” prin împrumuturi luate pe ultimii metri de supravieţuire a acestora...

...Chiar mi-amintesc cum, acum câţiva ani, înainte de 2012, SPERÂND în căderea abruptă şi rapidă a băncilor, înainte de Decembrie 2012, m-am gândit şi eu la un moment dat la acest scenariu... însă, a fost doar un scenariu, şi atât...



Ideea este „CE FACEM?” : înlocuim o ilegalitate cu o alta ?

Din studiul „Dreptului Divin” de a returna sau nu mai multe împrumuturi, am sesizat că, dacă în prima fază a returnării oricăruia dintre acestea, informaţia primită era foarte categorică în a continua rambursarea creditului, prin plata ratelor lunare, abia după aproximativ 40-50% din numărul ratelor rambursate, a apărut acel „drept” de a opri plata acestora (evident, în funcţie de „posibilităţi”, căci degeaba ai „Drept Divin” ca să nu mai plăteşti, pentru că ai terminat de achitat împrumutul, din perspectiva Balanţei Cosmice, dacă banca „te strânge cu uşa”, prin ipotecarea casei, de exemplu...).

Aşadar, această imagine am oferit-o pentru a înţelege că aici nu este vorba de aspecte „morale” sau „etice”, strict principiale, ci, aşa cum mă tot străduiesc ca să re-amintesc şi altora, de faptul că în Univers există o „Contabilitate cosmică” ce lucrează non-stop în menţinerea echilibrului tuturor Energiilor Cosmice...



Astfel că, dacă vreo bancă nu are vreun „credit” faţă de voi (şi mai concret : vreo „datorie karmică” a celor care deţin banca, în special, dar nu numai), atunci, luând un credit şi nemai-returnându-l, se creează automat o datorie (inclusiv karmică, la modul foarte concret – pe care am sesizat-o imediat cum luam un mic împrumut de la vreo cunoştinţă, moment în care „Indicele Karmic” se dezechilibra imediat...), care datorie va fi dusă mai departe, indiferent de cât de „ticăloşi” sunt acei bancheri – repet, doar dacă nu au ei vreo datorie karmică faţă de voi...


Aşadar, sugestia personală este ca să fiţi foarte prudenţi în acest „joc financiar de final”, şi că, oricum, prin CĂDEREA SISTEMULUI FINANCIAR, „BANII” împrumutaţi („note de bancă” de plastic sau de hârtie sau doar cifre pe un ecran de computer) în scurt timp vor deveni cât se poate de irelevanţi, în timp ce datoria voastră karmică, creată în acest fel, ar putea rămâne ca ceva cât se poate de concret...


...În felul acesta, sper să fi ajutat la elucidarea acestui aspect şi a celor conexe, legate de acest subiect atât de fierbinte şi de actual, care devine din ce în ce mai fierbinte, cu fiecare zi şi chiar oră care trece !


Cu lucid-itate şi calm în întâmpinarea acestor evenimente,



MarYan

2 comentarii:

  1. OK MarYan, explicatii clare si limpezi, deci cristaline: stam departe de banci, iar comunitatile se cladesc cu pasiune, iubire, daruire si munca.
    Interesant Manifestul. Ar putea fi sursa de inspiratie pt "alte candidate" la exit. Aici chiar nu ar fi nimeni acuzat de "plagiat".
    Doua "aspecte" mai "cer" clarificari: consumul de vin (ocazional) si "erotismul" (privite separat, nu impreuna! :-)) )
    "Iubeste si fa ce vrei!" are consistenta dorita?
    Chiar si un raspuns "din doua cuvinte" ar fi de mare ajutor (pt ca restul pun de la mine :-)) )
    Pana atunci, "ochi si urechi" pe blog, trairi in iubire la meditatii.
    Inca odata multumiri. Cu mare drag, Gabriel.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..off, cand 'Grecia arde", vin "unii" care mai au "doua aspecte" si care nu realizeaza ca abstinenta are ...plenitudinea ei. Vorbim de compasiune, daruire, iubire,...toate cat se poate de neconditionate, iar cate unul nu stie cum sa "integreze" vinul in viata lui de zi. Sau "altceva" in viata lui de noapte. Asta-i buna! Propun sa nu se mai repete. Semnat: Gabriel1. ;-)
    Salutari si toate cele bune si de folos, MarYan.

    RăspundețiȘtergere