luni, 30 mai 2016

MarYan : "SECRETUL" ("The Secret" – 2006) din spatele “Secretului”.



"SECRETUL"
("The Secret" – 2006)
din spatele “Secretului”





Aşa cum precizam încă din expunerea filmului documentar anterior („What the... bleep do we know?”), acela a apărut cu doi ani înaintea filmului pe care vi-l propunem în acest articol şi care a impactat în mare măsură pe numeroşi oameni, inclusiv printr-o reclamă pe măsură : „The Secret”.

Probabil că, dintre cei care aveţi cel puţin 30 de ani şi sunteţi preocupaţi de subiecte „neconvenţionale”, sunteţi puţini care nu aţi văzut sau măcar să nu fi auzit sau citit câte ceva despre acest film documentar.

Cum ar spune o reclamă eficientă : a provocat multe simpatii sau antipatii, pe măsură, însă nu a lăsat pe nimeni indiferent dintre cei care au venit în contact cu acesta...


De aceea, acum, la această Categorie-Subiect, nu putea lipsi, ca veritabil „Cap de serie”, tocmai acest documentar... a cărui prezentare o oferim în continuare, prin câteva idei desprinse de pe site-ul oficial al filmului (sau, dacă doriţi, puteţi studia prezentarea de pe Wikipedia sau cea a cărţii omonime traduse) :




SECRETUL” dezvăluie cea mai puternică Lege a Universului.

Cunoașterea acesteia a fost transmisă ca o informație de aur în învățămintele tuturor profeților, magilor și înțelepților din toate timpurile.

Tot ceea ce aceştia au realizat și obținut a fost făcut în concordanță cu această atot-puternică lege.

Fără excepție, fiecare om are abilitatea de a-și transforma propriile slăbiciuni și suferințe în puncte forte, putere, pace perfectă, sănătate și abundență.

Ceea ce a descoperit RHONDA BYRNE este acum transpus în „Secretul”, un film documentar ce a fost vizionat deja de milioane de oameni de pe tot globul.

„Secretul” dezvăluie legea naturală care guvernează toate viețile. Aplicând cunoștințele acestei legi, poți schimba orice aspect al vieții tale – este secretul prosperității, al sănătății și al fericirii.

Acesta este SECRETUL VIEŢII.”


Aşadar, după ce aţi parcurs deja comentariile de bază ce punctează ideea esenţială a filmului, acum puteţi merge la finalul articolului, pentru a viziona filmul...

...După care vă sugerez să reveniţi în acest punct, pentru a observa şi o altă perspectivă asupra acestui film.




Acest alt punct (orizont) de vedere este foarte bine conturat şi sugerat prin comentariile lui Kevin SCHOENINGER şi Matt CLARKSON din articolul „Trei secrete nespuse din filmul The SECRET”, pe care îl puteţi studia în continuare...


Deşi autorii au reuşit să puncteze foarte bine aspectele legate de „Potenţialele Nelimitate”, aruncate de-a valma, în film (care nu au direcţie, sens şi, mai ales, care nu punctează „binele cel mai înalt” pentru fiecare, în funcţie de karma), de Problematica SUB-CONŞTIENTULUI ce poate da peste cap orice „Programare mentală conştientă” (sau, mai „modern” spus : „Programare Neuro-Lingvistică” sau NLP...) şi de îndemnul din film de a ne focusa pe dorinţă (deci, pe ideea de „lipsă”) şi „Centrarea pe rezultat” (unul preponderent material, de tipul „bani, avere, glorie”)...

...Ei bine, cred că acum putem veni şi noi cu imaginea ce sintetizează şi întregeşte Imaginea de Ansamblu : după cum spuneam în comentariul de la filmul documentar anterior („What the... bleep do we know?”), ceea ce „lipseşte” cu adevărat „Secretului” se re-găseşte la finalul filmului anterior, atunci când „eroina” din „What the...re-naşte la final, în momentul în care Începe să CON-ŞTIENTIZEZE, cu adevărat,PE CE LUME SE AFLĂ (începe să ÎNŢELEAGĂ cum funcţionează, cu adevărat, VIAŢA şi UNIVERSUL) şi transmite mesajul, „strigându-l” în toate felurile, inclusiv prin „scrierea” pe propriul corp, prin desenarea a cât mai multor... INIMI !

Iată ce lipseşte cu adevărat filmului-documentar „Secretul” : INIMA.




Ce doresc să transmit cu putere, prin această idee ?

Ei bine, cred că este foarte important să înţelegem cu toţii că, dincolo de principiile meta-fizice de funcţionare a Universului, bazate mai ales pe Legea REZONANŢEI, cea mai importantă este LEGEA ATRACŢIEI, adică LEGEA IUBIRII !

Deşi în acest film se vorbeşte foarte mult de Legea Atracţiei, în realitate pare-se că acest film documentar aminteşte, mai tot timpul, de Legea Rezonanţei : ceea ce gândeşti aceea şi atragi (sau respingi).


De fapt, ca să fie şi mai limpede explicaţia, haideţi să ne re-amintim : dacă Nivelul de Conştiinţă 3D aparţine Zonei Biologicului, a Principiilor Regnului Animal, bazate pe supravieţuire sub toate formele (de la hrănire până la reproducere), Nivelul de Conştiinţă 4D aparţine Regnului Uman, a „Omului Superior” care foloseşte şi practică ideile abstracte, bazate pe Logica Superioară şi Conceptele Abstracte...

...Însă, această Logică, oricât de „superioară” ar fi, tot Logică este, adică una care funcţionează pe Sistemul Binar („0-1”, „bine-rău”, „lumină-întuneric” ş.a.) al dualităţii şi a polarităţii !

De aceea, se spune (adică Fondatorii precizează) că, prin Ascensiunea în Zona de Conştiinţă 4D (de la nivelul primar 3D), nu numai că nu dispar manifestările dualităţii ci, dimpotrivă, polarităţile se accentuează şi se amplifică, până la niveluri în care confruntarea şi competiţia pot deveni insuportabile (şi mult mai subtile, „rafinate”) – prin maxima „tiranie” a minţii...

De aceea, această trecere din 3D în 4D (aşa cum se petrece, în prezent, cu majoritatea umanilor care au ales Calea Ascensiunii, fără să mai rămână blocaţi în cele mai josnice apecte ale competiţiei şi ale polarităţii, ale celor din 3D), nu înseamnă că omul devine, subit, „spiritual” şi plin de iubire, ci doar că „începe să realizeze pe ce lume se află” şi cum funcţionează Legile Vieţii şi ale Universului.

Iată, aceasta reprezintă şi exprimă „Secretul” din acest film documentar – un secret care nicidecum nu este un „secret”, ci reprezintă un Adevăr re-cunoscut dintotdeauna sub forma „Legii Rezonanţei”... şi care a fost „secretizat” tocmai de cei care au dorit să creeze controlul şi să manipuleze „marea masă” a umanilor (decăzuţi la nivelul 3D), entităţi manipulatoare situate la nivelul 4D şi care sunt „centrate” pe minte şi pe Ego...


Ei bine, abia în momentul în care persoana atinge Nivelul de Conştiinţă 5D se poate spune că aceasta a depăşit zona dualităţii şi a început să pătrundă, în fine, pe Tărâmul IUBIRII NECONDIŢIONATE !...


...Şi tocmai această Iubire Necondiţionată este exprimată în mod direct prin Legea ATRACŢIEI, care se referă la acea Forţă Supremă ce sălăşluieşte în Inimă (mai precis, în Spaţiul Sacru al Inimii), numită FORŢĂ GRAVITAŢIONALĂ sau „TetraGrammAton” (ca parte din Dumnezeul acestui Univers ce creează un Câmp Gravitaţional de forma unui Tetraedru regulat MerKaBa) care ţine la un loc toţi atomii, moleculele, celulele, planetele, stelele şi galaxiile – toate cuantele Universului – Forţă Gravitaţională care este evidenţiată în mod foarte clar şi limpede de către KESHE, prin al său Reactor Plasmatic, inclusiv în unul din ultimele articole expuse pe blog.




De aceea, punând „cap la cap” ceea ce am afirmat până acum, putem spune că Filmul „What the... bleep do we know” din 2004 atinge (foarte uşor, dar atinge) şi Tărâmul Inimii, al Iubirii (aproape) Necondiţionate, exprimat prin LEGEA ATRACŢIEI (Gravitaţionale), în timp ce filmul pe care vi-l propunem spre vizualizare în acest articol, „Secretul”, atinge zone de tip 4D, care răspund la Legea Rezonanţei („asemănătorul atrage/respinge asemănătorul”).


Ca şi concluzie, cred că putem afirma cum acest film propus astăzi, „Secretul”, oferă informaţii Necesare, însă nu şi Suficiente pentru Înţelegerea funcţionării Universului şi, mai ales, pentru continuarea Procesului Ascensiunii...

Altfel spus : este important şi necesar ca să ştim Principiile şi Legile de Funcţionare ale Universului (cu cele 4 Forţe Fundamentale), însă nu este şi suficient, căci numai prin re-descoperirea Legii Iubirii Necondiţionate, putem cu adevărat să Unificăm toate Forţele (meta)fizice cunoscute – exact în Inimă, în al său Spaţiu Sacru (care face ca forţa acesteia să fie de 5.000 de ori mai mare decât a radiaţiei creierului!), unde Puterea Iubirii trans-mută Jocul Polarităţilor în Centrarea în Unime (Unitate).


...Dar, aşa cum „Orice drum, chiar şi de 10.000 de paşi, începe cu PRIMUL PAS”, haideţi să ne re-amintim şi noi de PRIMUL PAS, prin acest film, re-descoperind Legea Rezonanţei care ne poate ajuta la Iniţierea procesului de Trans-formare a Vieţilor noastre, aducându-le mai aproape de ceea ce VISĂM şi Aspirăm, şi pregătindu-le pentru Marea Întâlnire cu Noi Înşine pe Tărâmul Iubirii Necondiţionate !

Aşadar, Vizionare cât mai... REZONANTĂ şi ATRACTIVĂ ! :



MarYan

Un comentariu:

  1. Gheorghe Mariana31 mai 2016 la 13:39

    Stiu de mult filmul. Mi-a placut foarte mult atunci si nu credeam ca ceva mai bun decat asta am sa vad vreodata, insa cu trecerea timpului, mai ales ca m-a interesat, am aflat, citind, sute de articole despre realitatea lumii in care traim. Filmul vorbeste despre legea rezonantei pe care si eu am verificat-o si e valabila, dar vorbeste imperceptibil mai mult despre atragerea banilor, nu si despre alte lucruri. Intr-adevar, legea iubirii neconditionate, cand am inteles-o, m-a facut sa inteleg ca nimic nu se petrece intamplator, iar daca suferi din cauza cuiva, nu merita sa ii platesti cu aceeasi moneda pentru ca o energie negativa care pleaca de la tine, te va lovi din nou si pe tine, iar conform legii universale a cauzei si efectului, nimic nu ramane nerasplatit. Razbunarea este o energie irosita, care poate fi folosita in alte scopuri mai nobile.

    RăspundețiȘtergere