luni, 20 iunie 2016

„roastrolog.com” : Luna Plină şi Sindromul Broaştei Fierte (20 iunie 2016).



Luna Plină
şi
Sindromul Broaştei Fierte

20 iunie 2016





Nota MarYan :

Iată un articol de tip “astrologic”, care însă se arată a fi foarte interesant din perspectiva “Sindromului Broaştei Fierte”, ce pare a fi de cea mai mare actualitate !...

Cât despre Momentul Lunii Pline, acesta are loc astăzi, 20 iunie 2016, în jurul orei 14.00, în timp ce Momentul Solstiţiului de Vară 2016 este tot pe 20 iunie, însă pentru România, momentul “pică” după miezul nopţii, ajungând astfel să fie pe 21 iunie 2016, ora 01.34 (ora României).

Pentru că despre acest moment, ca de obicei (sperăm, pozitiv şi constructiv) venim cu informaţii suplimentare (în orele următoare), acum haideţi să vedem câteva detalii astrologice pe care ni le indică acest Moment de Lună Plină, din aceste “Ore Solstiţiale” :


 



Zilele acestea am avut parte de o discuţie interesantă cu una dintre prietenele mele, care mi-a relatat despre “sindromul broaştei fierte”.

Subiectul mi s-a părut interesant şi am început să fac mai multe cercetări referitoare la acest sindrom.


Astfel, am aflat că în anul 1888 William Thompson Sedgwick a făcut UN EXPERIMENT REVOLUŢIONAR.

A luat două broaşte şi două recipiente pline cu apă. Pe primul recipient l-a încălzit până la punctul de fierbere, şi a aruncat prima broască în apa clocotită. Broasca, din instinct de conservare a sărit din oală şi s-a salvat.

În cazul celui de-al doilea recipient, Sedgwick a procedat de o manieră diferită, astfel încât a pus broasca în apă rece, apoi a pus oala pe foc, încălzind gradat temperatura apei, până când a ajuns la punctul de fierbere.

Deoarece broasca s-a adaptat treptat mediului, care devenea de la minut la minut din ce în ce mai ostil, în momentul în care apa a ajuns la punctul de fierbere, aceasta a murit fiartă, deoarece nu a mai avut energia necesară să se salveze.

În loc de a-şi concentra toată energia pentru a se salva, ea şi-o direcţionează greşit, încercând să se adapteze mediului ostil, iar această adaptare conduce la moartea iminentă a broaştei.


Extrapolat, experimentul realizat în anul 1888 se aplică identic şi nouă !

Astfel, de cele mai multe ori, în loc să ne salvăm şi să fugim din situaţiile distructive, consumăm toată energia noastră vitală încercând să găsim soluţii de adaptare.

Ne adaptăm la alimentaţia nesănătoasă, la relaţiile toxice din viaţa personală, încercăm să ne adaptăm stresului de la serviciu, toate aceste încercări având o singură destinaţie : epuizarea noastră fizică, emoţională şi mentală, care apoi se manifestă prin dezechilibre mentale sau boli incurabile.


LUNA PLINĂ — 20 iunie 2016




Întorcându-ne la harta noastră şi la acest articol, pot spune că această Lună Plină ne aduce acelaşi tip de probleme de adaptare versus tendinţa de a pune capăt tuturor surselor de stres şi de a fugi cât mai departe.

Persoanele intuitive, dar care dispun de multă energie interioară şi putere mentală, vor constata în următoarele săptămâni că mediul în care trăiesc prezintă o serie de ostilităţi care le poate afecta sănătatea fizică, mentală şi spirituală.

Acest tip de persoane vor reacţiona prompt la acest mediu ostil, alegând varianta de a se rupe sau de a înceta să se mai conecteze la relaţiile toxice, la situaţiile neproductive.

A doua categorie va fi cea a persoanelor care se adaptează treptat la mediul ostil în care trăiesc, asemenea broaştei puse în apă rece.

Presiunea din ce în ce mai crescută şi energia pe care o vor consuma în încercarea de a rămâne ancoraţi în provocările respective şi de a modifica situaţia, care oricum nu poate fi deloc schimbată, îi va duce pe aceştia la punctul de epuizare fizică, nervoasă, emoţională.

Nu pot spune de ce parte a baricadei te vei afla, pentru că decizia îţi aparţine, iar liberul arbitru se va manifesta oricum. Mi-aş dori, însă, din tot sufletul, să faci parte din primul grup, pentru a putea pune definitiv punct unor situaţii neproductive.


CRUCEA COSMICĂ




Harta Lunii Pline este marcată de Crucea Cosmică mutabilă, generată de semnele Gemeni, Săgetator, Fecioară şi Peşti.

Această Cruce îţi semnalizează că nu te afli acolo unde trebuie, că alegi să te poziţionezi în situaţii neproductive şi te înconjori de persoane care te vampirizează energetic.

Gemenii şi Fecioara sunt două semne zodiacale intuitive, inteligente şi pragmatice, atunci când necesităţile o cer.

Pe de altă parte, Săgetatorul şi Peştii sunt tentaţi să mai ofere o a doua şansă, căutând soluţii care, într-adevăr, te duc către iluminare şi câştigarea înţelepciunii, dar şi către experimentarea durerii.

Putem spune, astfel, că vibraţia zodiilor Gemenilor şi a Fecioarei simbolizează broasca care se salvează, sărind din oala fierbinte, în timp ce vibraţia Săgetătorului şi a Peştilor simbolizează broasca ce moare fiartă, treptat.

CRUCEA COSMICĂ mutabilă te invită, indiferent de zodia din care faci parte, să te muţi din relaţiile şi situaţiile care te secătuiesc energetic.

Porneşte pe un drum nou şi abandonează lupta de a încerca să-i convingi pe alţii de corectitudinea acţiunilor tale, de stilul tău de a fi, de maniera în care priveşti viaţa.

Nu are niciun sens să insişti în zone în care ai fost refuzat, nu are niciun rost să perpetuezi situaţii care sunt neproductive.


MARTE — PLANETA ENERGIEI




Într-adevăr, Marte, dreşi este planeta energiei, în momentul în care se va produce Luna Plină, va fi fără direcţie, neavând nicio conexiune cu nicio altă planetă – şi, de aceea, îţi sugerez să faci lucrurile cu înţelepciune, urmând ordinea firească :

- identifică problema sau situaţia care te epuizează nervos/fizic ;

- pune-ţi ordine în gânduri ;

- stabileşte ce doreşti să faci, care este destinaţia spre care vrei să tinzi ;

- fă-ţi un plan pe care să-l respecţi.


Acţionează !

Te avertizez că vei da dovadă de încăpăţânare, agăţându-te şi găsindu-ţi o mulţime de scuze şi explicaţii pentru lentoarea cu care îţi iei deciziile.


SATURN — PROCURORUL ZODIACULUI




Saturn, procurorul zodiacului, pe lângă faptul că se află în retrogradare în semnul Săgetatorului, mai este şi parte a acestei Cruci Cosmice mutabile.

Saturn îţi va aduce o mulţime de argumente generate de frică, ce te-ar putea opri ca să acţionezi. Îţi recomand, atunci când apar gândurile ce te-ar putea convinge ca să abandonezi demersul de eliberare, să îi mulţumeşti lui Saturn pentru ideile sale limitative, însă alege supravieţuirea.

Uneori, fuga este, într-adevăr, ruşinoasă, dar de această dată îţi spun că este şi sănătoasă.

Urmează o lună în care se va face trierea între cei care întruchipează broasca supravieţuitoare şi cei care întruchipează broasca ce moare.

Cei care aleg să pornească pe un drum nou în următoarele luni, să-şi înceapă o nouă direcţie de viaţă satisfăcătoare, productivă, vor fi recompensaţi peste două luni cu relaţii satisfăcătoare, cu armonizarea vieţii.

Ceilalţi, care nu vor alege schimbarea, se vor înscrie pe drumul către plăţile spirituale, drum care se va materializa în luna Septembrie, când “se va cerne grâul de neghină”, iar cei care au rămas în situaţiile neproductive şi au acceptat să îşi supună mintea, sufletul şi trupul la tot felul de încercări, fără să ia atitudine, ar putea avea parte de deziluzii, de suferinţă, boli şi necazuri.


Zodiile, Luna Plină şi renunţările




În continuare, îţi voi prezenta, în funcţie de zodia din care faci parte, la ce ar fi de dorit să renunţi în următoarea perioadă.

- BERBEC : Relaţii nesatisfăcătoare, mai ales relaţiile pasionale toxice.

- TAUR : Teamă legată de finanţe. Renunţă la a mai da sau a cere bani celor din jur.

- GEMENI — Renunţă la gândurile nerealiste. Priveşte adevărul în ochi şi acţionează în conformitate cu realitatea înconjurătoare.

- RAC — renunţă la visurile legate de mărire şi promovare fără ca să faci nimic şi fără să pui în acţiune aceste gânduri. Planifică, coordonează-te, fă-ţi aliaţi care să îţi pledeze cauza şi treci la acţiune.

- LEU — nu mai aştepta ca cei din jur să te ajute în demersurile tale. Eşti singurul în măsură ca să-şi ia viaţa în propriile mâini.

- FECIOARĂ — încetează să mai priveşti jumătatea goală a paharului şi să te plângi de fiecare dată când cei din jur nu te sprijină. Forţa este în tine şi numai tu poţi să-ţi rezolvi problemele.

- BALANŢĂ — înainte de a privi peste umăr la ce fac cei din jur, uită-te şi în propria grădină, s-ar putea să constaţi că ai o mulţime de puncte forte, că eşti înzestrat cu o mulţime de talente şi eşti un pion important în viaţa celor din jur.

- SCORPION — nu te mai agăţa de relaţii toxice, doar de teama de a nu fi singur. Dacă te pui în postura observatorului, vei vedea că relaţiile respective mai mult te consumă decât să îţi aducă ceva productiv.

- SĂGETĂTOR — nu te mai complace în tot felul de situaţii neproductive, nu mai petrece ore în şir cu prietenii care doar se plâng şi nu fac nimic. Fă-ţi ordine în viaţă şi te invit să acţionezi cât mai curând, punând punct relaţiilor neproductive.

- CAPRICORN — într-adevăr, familia reprezintă un element important din viaţa tuturor, însă de această dată este timpul să te alegi pe tine şi să te pui pe tine şi nevoile tale pe primul loc.

- VĂRSĂTOR — te pierzi în propriile gânduri şi nu ştii ce vrei să faci. Îţi recomand să îmbrăţişezi, în perioada următoare, şi latura spirituală a vieţii, s-ar putea să-ţi aducă foarte multă mulţumire şi împlinire sufletească.

- PEŞTI — Ai încredere în gândurile tale, nu te vor trăda niciodată, însă ascultă-ţi instinctul în privinţa persoanelor care se află în viaţa ta, s-ar putea să descoperi multe lacune şi fisuri în relaţiile inter-umane.




2 comentarii:

  1. Buna ziua.Ma numesc Gigi,sunt brasovean si as dori ajutorul dvs pentru un caz medical daca este posibil.Daca doriti as avea nevoie de o adresa de contact.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresa de email a blogului - pe care se poate coresponda - este cesan.christalin@gmail.com . Aştept semn.
      MarYan.

      Ștergere