vineri, 2 septembrie 2016

Adrian COŞEREANU : Începutul Colapsului Final al Sistemului Capitalist.




Începutul Colapsului Final
al
Sistemului Capitalist

Oamenii nu mai cred în bănci
şi
stochează acasă
sume de bani record, sub saltele...

– 30 august 2016 –





Barometrul siguranţei şi încrederii ne este arătat de către sistemul bancar prin funcţionalitatea sau nefuncţionalitatea lui.

Cum ? Foarte simplu : Prin volumul de bani retraşi de populaţie din bănci  şi prin cei aflaţi în circulaţie, în economie.

Asistăm, în aceste zile, la cel mai mare volumrecord istoric !de bani retraşi de cetăţeni din băncile capitaliste occidentale, care reflectă mai mult decât oricând, apropierea finalului Sistemului şi colapsul lui, din toate încheieturile – un sistem al fraudei generalizate, al minciunii şi aroganţei, un sistem în avantajul unui grup şi în detrimentul maselor, care ar trebui să acopere toate fraudele comise de acest grup de infractori financiari şi să le garanteze un standard de viaţă cât mai ridicat...

Auzim zilnic faptul că vânzările la obiectele de folosinţă îndelungată au crescut, la fel la alte obiecte strict necesare în casele oamenilor şi ne întrebăm : Oare aceşti oameni nu le-au avut ? Asta pentru că vedem persoane în vârstă cumparând.

Toţi  sau marea majoritate plătesc cu cash... De unde au acest cash ?

Evident, din bănci, bani pe care şi-i retrag, datorită faptului că nu vor să fie „ciupiţi” prin intermediul dobânzilor negative şi vor să aibă controlul asupra banilor lor, o parte să îl cheltuie ca să îşi asigure existenţa decentă şi alta să o pună la saltea, pentru zile negre în care cash-ul va fi rege...




Dar să pornim din inima financiară a capitalismului, ELVEŢIA, unde se presupune că este Punctul Zero al fraudei financiare, prin intermediul „BIS”, „R. Swiss”,  „Swiss Bank” şi altele.

Elveţienii au aruncat pe piaţă cea mai mare cantitate din toate timpurile de bancnote de 1.000 de franci elveţieni.

Ne intrebăm : Păi, fraţi capitalişti, vă închipuiţi că primeşte vreun magazin alimentar sau benzinărie aceste bancnote ? Cu siguranţă că NU !

Deci aceste bancnote au două destinaţii : sub salteaua celui ce îşi retrage banii din bancă, în cea mai mare parte şi în bunuri care se aşteaptă să fie la preţuri exorbitante în viitor, dar strict necesare gospodăriilor în care locuiesc.

De fapt, sunt peste 41,6 miliarde de bancnote de 1.000 de franci elveţieni, ceea ce arată că o creştere peste acest volum ar fi o nebunie economică, dacă economiile capitaliste s-ar presupune că ar funcţiona şi viteza de circulaţie a banilor ar fi una sănătoasă, ceea ce de departe nu este cazul.




BCE (Banca Centrală Europeană) dovedeşte zilnic că are în conducere oameni cu probleme, corupţi şi total lipsiţi de profesionalism în luarea deciziilor. BCE s-a mutat în zona dobânzilor negative şi acceptă acest lucru ca un mecanism de refacere economică, crezând că oamenii vor scoate banii din bănci şi vor cumpăra cu ei, creând o cerere generală şi că, în acest fel, se vor reface segmentele economice „visate” de ei, pentru a oferi o mai mare viteză de circulaţie a banilor în economie.

Dar, se vede de departe că ei nu şi-au imaginat că o mare parte din bani vor ajunge în saltelele oamenilor, fiind retraşi şi ţinuţi în cash, acasă.

Astfel, atât BCE cât şi Banca Naţională a Elveţiei au tipărit bancnote de 1.000 de euro şi 1.000 de franci elveţieni, însă marea majoritate a acestor bancnote nu vor ajunge niciodată în circulaţie, în comerţ.

Pe de altă parte, oamenii vor scoate banii cash de la bănci şi îşi vor plăti cheltuielile curente, cele strict necesare pentru funcţionarea gospodăriilor şi... cardurile de credit.

Deci, nici în acest fel, banii nu vor ajunge în zona unde dă de înţeles BCE şi Banca Elveţiei că doresc să ajungă – şi, mai mult, ei nu vor sta la băncile comerciale sub nicio formă, lucru care face ca aceste bănci să aibă mereu o lipsă acută de lichidităţi.

Rata negativă a dobânzii nu va rezolva problema economică, ci o va amplifica. Oamenii vor retrage banii în continuare, în volum mare, care înseamnă o criză din ce în ce mai profundă...

Această evoluţie negativă a retragerii banilor în număr din ce în ce mai mare din bănci, a început din anul 2012 şi, în prezent, vedem ce se întâmplă şi cât de „benefică” a fost această mişcare economiilor capitaliste...




În acest moment, cetăţenii GERMANI, recunoscuţi în Europa şi nu numai, pentru pragmatismul lor financiar şi faptul că realizează economii pentru perioade mai dificile ale vieţii, cumpără articole strict necesare caselor lor, pentru a evita o escaladare de proporţii a preţurilor, iar restul banilor îi stochează în case sub formă de cash... ceea ce nu s-a mai întâmplat dupăRepublica de la Weimar!

Ei au în vedere ratele negative ale dobânzilor la depozitele bancare, dar văd cu ochii lor colapsul lui Deutsche Bank”, care le arată că sfârşitul financiar al acestui sistem este foarte aproape...




Mergând în JAPONIA, dezastrul este şi mai evident, acolo fiind martorii tipăririi bancnotei de 10.000 de yeni, care este văzută ca o nebunie şi disperare financiară, chiar de către poporul japonez, confuz la ideile economice („Abe-nomics”) ale Primului Ministru Shinto Abe.

Japonezii sunt renumiţi pentru tendinţa lor a de a economisi în bănci, pentru vârsta a treia şi sunt bine cunoscuţi pentru modestia consumului lor, dar în acest moment retrag masiv bani cash din băncile japoneze, disperarea începând din 2014 şi continuând cu amplitudine din ce în ce mai mare, în acest moment...




În S.U.A., situaţia este exact la fel – şi americanii retrag bani cash zilnic din bănci, dar ei mai au şi alte mecanisme pe care le utilizează, şi anume, retrag cash, îl pun de-o parte şi plătesc cu cardurile de credit, pe care le achită din salarii, dar au cash la saltele şi aşteaptă un moment favorabil când sistemul de creditare prin carduri va colapsa, astfel ca ei să aibă de plătit mai puţin sau chiar deloc !

De fapt, peste 43% dintre americani păstrează economiile lor în cash, de frica unor dobânzi negative şi a falimentelor controlate ale băncilor capitaliste americane.

Acest procent nu a existat vreodată în întreaga istorie financiară modernă a Americii !

Ceea ce este la fel de interesant este faptul că, peste 53% dintre americanii ce deţin economii în cash, plănuiesc să depoziteze banii în locuri secrete, ferite de ochii agenţiei de taxe americane şi de eventualele spargeri de locuinţe.




Un alt aspect interesant, pe care presa economică nu îl are în vedere deloc, este sfidarea sistemului financiar şi fiscal de către americani.

Este ştiut că ei nu pot împrumuta dacă nu au o istorie a creditului, iar dacă scot bani din bănci şi nu rulează prin bancă cheltuielile făcute, istoria creditului lor este una nefavorabilă, iar când eventual ar avea nevoie de un credit, este greu de crezut că îl vor mai obţine.

Vorbesc cu ei şi, în acest sens, primează banul cash şi păstrarea lui în casă decât să îl lase în bănci şi să îşi facă o istorie a creditului...

Ce înseamnă aceasta ? Că ei nu vor mai cumpăra şi nu plănuiesc să mai cumpere lucruri costisitoare şi nu vor să mai introducă bani în economia americană, care înseamnă un colaps financiar dictat de omul de rând, prin retragerea cash-ului de pe piaţă şi blocarea lui, limitând consumul la maxim, într-o economie al cărui PIB depinde în proporţie de 72,3% de consum...




Eu cred că nu poate fi nimic mai elocvent decât CIRCUITUL BANILOR în societate, pentru a arăta unde se situează societatea şi cum arată încrederea membrilor ei în sistemul financiar, economic, politic şi social.

Încrederea populaţiei – în sistemul financiar american şi nu numai – este aproape de zero !

Din acest punct, apare ceva la care cu toţii suntem parte – colapsul încrederii publice – ale cărui consecinţe le vom vedea, cu toţii, foarte curând !

Va fi interesant ce se va discuta, în scurt timp, la întâlnirea WEC din Orlando !


...Disperare de proporţii în Sistemul Financiar Internaţional şi lipsă de soluţii, care practic nu au cum să mai existe...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu