sâmbătă, 21 ianuarie 2017

MarYan : Filmul „PK” (2014) : „Tipsy – Extraterestrul cherchelit” şi credinţele terestre.




Filmul PK” (2014) :
Tipsy – Extraterestrul cherchelit
şi
credinţele terestre





Dacă până acum, la această Categorie a blogului („Filme – Documentare”) v-am propus Filme artistice sau documentare cât se poate de „serioase” şi „profunde”, ei bine, acum, în această seară hibernală de week-end, venim cu o propunere mult mai „comică” : un film artistic indian – o comedie extra-terestră !...


Deşi se pare că filmele indiene împart cinefilii doar în două categorii – cei care pur şi simplu le adoră şi ceilalţi, majoritatea, care le detestă... – iată că acest film artistic pe care vi-l propunem în această seară friguroasă de ianuarie, încadrat în categoria unui „film indian de comedie SF”, pare a fi cu totul altceva decât siropoasele şi mult-(în)cântătoarele filme indiene, cu care majoritatea sunt obişnuiţi (şi din care cauză tinerii nu prea vor să le vadă, nici măcar să le audă...).

Pentru cine urmăreşte, totuşi, acest gen de filme, în cazul în care deja a vizionat un alt film indian, „Oh My God (OMG)”, atunci poate începe să înţeleagă cam despre ce ar putea fi vorba şi în filmul propus acum.

Totuşi, dacă tonul mesajului transmis în „Oh My God” este mult mai „serios” şi „responsabil”, cel din filmul din această seară este cu adevărat JUCĂUŞ, precum cel al unui copil (chiar dacă, aici, Tipsy este un adult) care, precum extra-terestrul nostru „picat” în această lume (în societatea indiană), începe s-o descopere, încă de la „Primul Contact” (un furt...), ca apoi să fie nevoit să afle, pe propria sa piele, cum stă PoVestea cu Dumnezeu şi cu Credinţa, pe această Planetă.

Pentru a nu vă răpi plăcerea vizionării sale, nu voi intra în detaliile filmului, ci doar voi mai puncta faptul că acesta reuşeşte, într-un mod genial (de copilăresc), să surprindă mentalitatea societăţii umane actuale (particularizată pentru zona indiană, însă, prin extra-polare, aceasta poate fi aplicată oricărei zone geografice planetare) în privinţa credinţelor de orice fel, cu aplicare directă asupra celor religioase şi financiare.

De aceea, cei care încă sunt bine prinşi în „jocul serios” al vreunei Credinţe religioase, le sugerez ca să facă o excepţie şi să urmărească într-un mod cât mai relaxat şi cât mai receptivi acest film, al cărui genial regizor reuşeşte să pună în gura unui „extra-terestru” cuvintele potrivite prin care oricine să poată exclama, la finalul filmului, precum în cunoscuta Poveste cu „Hainele Împăratului” că, într-adevăr, „Împăratul chiar este gol” !...
  

Vizionare (Viziune) cât mai relaxată şi cât mai plină de în-cântare ! :


Link-ul către film :





MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu