joi, 26 ianuarie 2017

MarYan : PoVestea ZILEI (101) pentru 26 ianuarie 2017 – Despre ANUL NOU (CHINEZESC) – 28 ianuarie 2017, ora 02.07, Ora României – şi Sărbătoarea Conştientă.




PoVestea ZILEI (101)
(pentru)
26 ianuarie 2017

Despre
ANUL NOU
(CHINEZESC)
şi

Sărbătoarea
Conştientă


  


Iată-ne într-un NOU AN (Calendaristicgregorian), într-o nouă PoVestire, a 101-a, pentru a con-versa despre o altă ocazie de a celebra Noul An 2017, respectiv NOUL AN CHINEZESC, care va începe fix la ora 02.07, ora României, pe data de 28 ianuarie (sâmbătă dimineaţa) – adică peste o zi !

Ştiu că poate suna plictisitor (sau nu, pentru cei „cheflii”...) ca să mai sărbătorim încă odată Revelionul (chiar dacă, acum, este Chinezesc), după ce oamenii au tot serbat, mai ales prin „îndoparea” culinară.

Şi nici nu prea înţelegeţi, poate, de ce trebuie să se serbeze „trecerea dintre ani” prin „tradiţia chineză”... că doar nu am serbat Anul Nou şi acum 14 zile (în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2017), al moldovenilor, ucrainienilor şi ruşilor „de stil vechi”...


Aşadar, să o luăm uşurel...

Dacă serbarea ruşilor şi a celorlalţi „de rit vechi” se bazează, ca şi cea a Occidentalilor (cu Calendarul gregorian) pe o chestiune strict Calendaristică (bazată, totuşi, pe „obiceiuri” care vin din zona romană şi chiar mai vechi – a se vedea articolele corespunzătoare pe care le-am abordat, suficient de detaliat), ei bine, din orizontul nostru de vedere, Serbarea celebrată de către chinezi, cu această ocazie, pare a avea cea mai mare „acoperire” şi susţinere, din punctul de vedere Energetic al Universului...

...Şi aceasta nu pentru că acest Calendar, chinez, are o vechime de peste 4.000 de ani (mai exact, din anul 2636 î.Ch., deci de 4715 ani, care reprezintă şi numărul anului în care „intră” chinezii pe 28 ianuarie 2017), ci pentru că, spre deosebire de Calendarul roman (numit „Iulian”, fiind adus de Iulius Cezar) şi catolic papal (cel numit „Gregorian”, după Papa Gregorius al 13-lea, pe la 1582), care sunt gândite exact „pe invers” (de a de-conecta omul şi umanitatea de la Ritmurile Cosmice), cel chinez ţine cont de aceste RITMURI COSMICE, Astronomice şi Astrologice.

Şi când spunem că acesta ţine cont de Ritmurile Astronomice şi Astrologice, nu spunem doar la modul estetic şi poetic, ci la propriu, căci acest Calendar tocmai din această cauză este numit „Calendar LUNI-SOLAR”, adică un „Calendar Lunar & Solar”...

...Pentru că acesta chiar este un Calendar care ţine cont atât de RITMUL LUNAR, adică de Ciclul de Rotaţie al Lunii în jurul Pământului, de 29,5 zile terestre, cât şi de CICLUL SOLAR, respectiv de Ciclul de Rotaţie al Pământului în jurul Soarelui, de aproximativ 365,25 de zile.

Aşadar, Anul Chinezesc măsoară un număr de cicluri lunare, care este variabil, între 12 şi 13, şi care începe atunci când se termină ultimul ciclu lunar din anul anterior.

Pentru că acest calendar ţine cont şi de Anul Solar (de aprox. 365,25 de zile), astfel ca întinderea (variabilă) a anilor „chinezeşti” să nu se de-fazeze faţă de cea astronomică (cu întindere fixă, determinată de solstiţii şi echinocţii), de aceea se practică adăugarea unui al 13-lea ciclu lunar la fiecare 2,5 ani.

(Puteţi înţelege mai bine nevoia acestei echivalenţe, dacă observaţi că cele 12 cicluri lunare de 29,5 zile, într-un An Chinezesc, înseamnă 354 de zile, care, faţă de cele aprox. 365,25 de zile solare, sunt echivalate printr-un nou Ciclu Lunar de 29,5 zile, cam în al treilea an.)

Dacă aspectul astronomic din acest calendar l-am putut observa în mod clar prin raportarea la ciclurile lunare şi solare, aspectul astrologic este evidenţiat prin raportarea la Momentul de începere al Ciclului Lunar, respectiv de MOMENTUL LUNII NOI din primul Ciclu Lunar din cele 12 sau 13 cicluri lunare din Noul An Solar care începe.

Ei bine, tocmai acest Moment de Lună Nouă – care, în mod normal, „dă tonul” şi caracteristicile doar pentru întregul Ciclu lunar respectiv (de 29,5 zile) – în acest caz, aceste calităţi şi energii vor influenţa întregul An care începe acum...

...Sau, altfel spus, caracterele energiilor generate de poziţiile astrale din momentul acestei Luni Noi (ce dă tonul Noului An) va infuza, inter-acţionând cu fiecare dintre energiile şi caracteristicile celorlalte 11 sau 12 Cicluri Lunare ce fac parte din acest An astrologic „chinezesc”.




M-am străduit să prezint cât mai în detaliu aceste aspecte, nu doar pentru acest Moment, ci ca să înţelegeţi cât mai bine mecanismul de funcţionare al oricărui eveniment de acest tip, în care intervin forţele astrale (astrologice).

Putem asocia această situaţie cu Momentul determinat de sărbătorirea Zilei de naştere – atunci când, la momentul perfect în care Soarele natal (de pe harta natală, din momentul naşterii) se suprapune perfect (Conjuncţie perfectă, până la minut şi secundă de arc de cerc) cu Soarele din anul respectiv.

Atunci se produce fenomenul de PORTAL Personal Inter-dimensional, prin care sunt infuzate energiile specifice ale exact acelui moment (energii determinate de poziţiile astrelor, în case şi în semne, pe Harta Cerului, numită şi Astro-gramă) şi care vor influenţa parcursul persoanei respective în acel an, până la următoarea conjuncţie perfectă Soare natal – Soare actual (şi a cărei oră şi minut, după cum puteţi deduce deja din toate aceste explicaţii, este diferită faţă de ora naşterii, putându-se calcula cu precizie maximă, în funcţie de precizia Astrogramei natale).

Şi tot ca o paranteză, să precizăm că acel Moment de PORTAL Personal durează cam o săptămână de zile – aşadar, începe cam cu 3,5 zile înainte şi ţine încă 3,5 zile după acel Moment de Maxim, foarte precis calculat (care, în ultimii ani, după cum am observat, este decalat cu câteva ore bune ÎNAINTEA orei şi minutului naşterii, din Astrograma natală).


Iată cum, pe aceeaşi logică şi acelaşi principiu, această LUNĂ NOUĂ (care, astrologic, este o Conjuncţie Soare-Lună şi care, dacă are loc pe aceeaşi Linie Astronomică, se manifestă sub forma unei interesante Eclipse de Soare), de iniţiere a unui Nou Ciclu Lunar, va da tonul şi energiile de influenţă pentru întreg Anul Astrologic care va urma (cel însoţit de celelalte 11 sau 12 cicluri lunare).

Sperăm că, acum, acest Moment de Lună Nouă şi de început al Noului An Astrologic (zis chinezesc) este mult mai bine Înţeles, prin con-şti-entizarea a ceea ce are loc în acel moment şi a întinderii în timp a efectelor determinate de energiile emise în acest Moment...

Iar ceea ce ne oferă acest Moment, din punct de vedere astrologic, vă las ca să descoperiţi din materialul unui „astrolog de profesie”, ADRIA, care prezintă, cu o bună competenţă, situaţia energiilor şi a inter-acţiunii acestora din acest Moment, de la 28 ianuarie, la ora 02.07, ora României.




Ce aş putea adăuga, în mod personal, se referă la a remarca VIBRAŢIA DE FOND cea mai relevantă, care se va evidenţia, energetic, la acel moment – şi care, re-amintim, va sta ca „far” pentru întregul An, până la 16 februarie 2018, când Anul Cocoşului de Foc (al acestui an, 2017) va fi continuat cu Anul Câinelui de Pământ.

Astfel, din imaginea zodiacală (a „animalului” anului respectiv) şi chiar din numerologie, rezultă imaginea acestui an, de „Number One” – nu doar la figurat, ci chiar la propriu (vibraţie numerologică 1), la care contribuie din plin şi Cocoşul, căci, contrar informaţiilor uzuale expuse până acum, unii autori de cărţi de Astrologie Chineză (cum ar fi, de exemplu, Virgil Ionescu), susţin că acest animal, Cocoşul, ar fi primul sosit la întâlnirea cu celelalte, la „chemarea lui Buddha”...

...Deloc întâmplător, poate, căci tocmai Cocoşul este cel care „dă deşteptarea”, adică TREZIREA (inclusiv, poate, din somnul adânc al Ignoranţei) – deci iată cât de actuală este intervenţia acestuia ! – şi, astfel, fiind „primul la Apel”.

Şi, dacă la aceasta asociem şi Elementul de Foc al acestui an, pe care-l re-prezintă (cel mai „volatil” şi dinamic element, specific Semnelor astrologice care se vor musai în faţă...), atunci imaginea unui An Dinamic, de Nou Început (dar totuşi, cu valenţe de stabilitate, căci, nativ, Cocoşul este Semn de Pământ), începe să aibă acoperire tot mai deplină !

Însă cel mai important aspect al acestui an ni-l „deconspiră” tocmai acest Moment astrologic de Lună Nouă, din 28 ianuarie, care va avea loc în VĂRSĂTOR şi în Casa a III-a.

Ca detalii pentru cei ne-iniţiaţi în astrologie : VĂRSĂTORUL este un Semn de Aer, aflat sub semnul (simbolul, ca Verb Definitoriu) al CUNOAŞTERII, dar şi al Prieteniei şi al Asocierilor...

...În timp ce Casa a 3-a este cea a GEMENILOR, care este un Semn de... Aer, având ca Vibraţie definitorie ŞTI-INŢA (cea concretă, practică), fiind Semnul COMUNICĂRII.

Pe de altă parte, Ascendentul acestui Moment este în Scorpion, un Semn de Apă, aflat sub tutela lui Marte (octava inferioară) şi, mai ales, a lui Pluto (octava superioară) - deci, sub semnul Trans-mutării plutoniene, acesta stând sub semnul „Morţii” şi a „Sexului”...

...Care, de-criptate prin Vibraţie Plutoniană, în Octavă Superioară, semnifică : „A doua Naştere” (TREZIREA !!!) şi „Activarea lui Kundalini” (ASCENSIUNEA Planetară şi Personală) !




Dacă veţi considera că aceste idei sunt doar simple speculaţii ale unor „co-incidenţe întâmplătoare”, ce ziceţi de acest aspect, care şi pe noi ne-a uimit, de-a dreptul : în exact acelaşi loc de pe Cer, la acelaşi grad (la diferenţă de doar 6-7 minute de arc de cerc – ceea ce înseamnă o „conjuncţie extrem de strânsă”), 2 „asteroizi” se vor afla într-o conjuncţie aproape totală (aş putea spune), în acel Moment de Lună Nouă (când Soarele şi Luna vor fi în Conjuncţie Totală, la 8 grade şi 15 minute, cei doi se vor afla la 8 grade şi 21 minute, respectiv 8 grade şi 22 minute) !

Poziţionaţi într-o Conjuncţie (Uniune-Asociere) asemenea Soarelui şi Lunii, aceştia sunt denumiţi, absolut „fabulos” : Osiris şi Isis !... adică exact Perechea Cosmică din Mitologia Egipteană, ale căror PoVestiri le puteţi detalia în prezentarea astrologică amintită mai sus (de la Adria)...

De aceea, ţinând cont de informaţiile pe care le-am prezentat, pe blog, pe parcursul acestor ani, despre aceste două minunate Fiinţe Cosmice (în esenţă, OSIRIS reprezintă una dintre încarnările anterioare ale Fiinţei cosmice numită Isus, ceea ce explică şi similitudinea miturilor dintre Viaţa lui Osiris şi Viaţa lui Isus, în timp ce ISIS este deja tot mai cunoscută ca una din încarnările anterioare ale Fiinţei cunoscute ca şi Fecioara Maria – Fiinţă de pe Sirius A, care poate fi descoperită din materialele despre Galactis, ca şi AMUN, Conducătoarea Navei-Mamă siriusiene)...

...Cu adevărat, această superbă „conjuncţie” astrală (Uniunea lor, exact ca în PoVestea egipteană a vieţii lor), a unor „reprezentanţi” ai lor, în acest con-text, pare a fi de-a dreptul „fabuloasă” (mitologică) !




Aşadar : suntem foarte aproape de „lansarea” unui Nou An, aflat sub semnul Cocoşului (semn de PĂMÂNT), al cărui An reprezintă un element de FOC (anul care se termină cu 7 este element de foc), cu Ascendentul Hărţii Cereşti (al Momentului care iniţiază acest An, al următoarelor 13 Cicluri Lunare) în Semnul de APĂ al Scorpionului şi, cel mai important, cu Momentul de Conjuncţie totală Soare-Lună (cu conjuncţia foarte strânsă Osiris-Isis) în Semnul de AER al Vărsătorului.

Ce puteţi observaţi din fraza anterioară ? Da, toate cele 4 elemente (Pământ – Apă – Aer – Foc) se regăsesc în Punctele Cardinale ale Astrogramei, oferind acea STABILITATE şi ECHILIBRU atât de necesare oricăruia, în aceste momente atât de trepidante şi de cu-tremur-ătoare !...


Prin urmare, sperăm că am reuşit să surprindem în „poza de grup” principalele aspecte definitorii ale acestui Moment – un Moment ce va guverna următorul Ciclu Lunar de 29,5 zile şi va influenţa întregul An (2017, de vibraţie 1) care va urma : Trans-formarea şi Trans-mutarea (alchimică) Scorpionică (a Ascendentului) va avea cea mai înaltă eficienţă doar dacă va sta sub semnul Comunicativ al Vărsătorului, prin ASOCIERI (Parteneriate), din adevărată PRIETENIE, la acel nivel profund al (com)uniunilor sufleteşti, de-a dreptul in-destructibile (şi atât de clar evidenţiate de Mitul lui Isis şi Osiris).

Aşadar : ASOCIERE(COM)UNIUNE PRIETENIE... într-adevăr, acum putem vorbi de Era Vărsătorului (acea „Nouă Eră” sau „New Age”) de care s-a tot vorbit până acum – şi care, ca scurtă paranteză, a fost atât de discret şi eficient „con-fisc-ată” de către Cabala (ne)Iluminată...




Bun, şi care ar fi legătura dintre acest Moment de Sărbătoare şi SĂRBĂTORIREA CONŞTIENTĂ, de care aminteam încă din titlul articolului ?

Aici nu este vorba doar de acest Moment, ci de oricare astfel de Momente !

Pe această Planetă şi, mai ales, în această Zonă Românească, oamenii s-au obişnuit să „sărbătorească” ceva (orice) sau pe cineva, neapărat în jurul mesei pline cu „de-ale gurii (de fapt, cu „de-ale maţului”), bând, mâncând şi aruncând cu vorbe ameţite, în dreapta şi în stânga, până la epuizare... apoi o iau de la capăt, dar numai după ce elimină prea-plinul, din stomac şi din minte – exact după stilul romanilor...

În schimb, la o adevărată SĂRBĂTOARE care este cu adevărat CELEBRATĂ şi OFICIATĂ, Masa (de obicei, cât mai spre Rotundă) este Locul de întâlnire şi de armonizare a Energiilor fiecărei Fiinţe participante, în care are loc Re-conectarea cu ceilalţi (până la eventualul Moment al Re-(in)staurării Vibraţiei de fond originare – de unde şi denumirea iniţială de RE-STAURA(NT), pentru acele Localuri care, în prezent, sunt doar locuri unde, după cum am mai precizat, doar „se umflă maţul”...) şi abia apoi urmează actul de „a da Cezarului ce-i al Cezarului”, oferind şi Corpului Fizic bucuria satisfacerii papilelor gustative şi vitalizarea acestuia, prin preparate nutritive şi enzimatice, cât mai „vii”...

Însă, cel mai important aspect este, după cum spuneam, cel al Re-conectării fiecăruia cu ceilalţi şi cu el însuşi (ea însăşi), în acele Momente ce pot fi de Graţie Divină, prin diverse forme (după putinţa şi cunoştinţa celor din grup) : de la simple RUGĂCIUNI şi AFIRMAŢII DE MULŢUMIRE, până la MEDITAŢII mai scurte sau mai complexe, ce pot atrage nu doar încorporarea energiilor astrologice, care sunt transmise în acele momente, ci chiar şi îmbogăţirea acestora cu acele energii transmise de Entităţile de Lumină a-trase de acea pe-trece(re) şi de ceea ce se pe-trece acolo !


De aceea, dragi prieteni, acum, către finalul acestei complexe, dar importante PoVestiri, vă sugerez cu căldură şi cu cea mai mare intensitate ca şi un astfel de Moment de Celebrare, cum este Revelionul Anului Nou Chinezesc 2017, să fie pe-trecut şi sărbătorit – şi nu doar în singurătate, ci cât mai aproape de alţii, asemenea vouă.

Dacă nu există posibilitatea, totuşi este foarte important ca acest Moment de Sâmbătă dimineaţa, din 28 ianuarie 2017, ora 02.07 (ora României), să fie PUNCTAT cu cel puţin un Gând de Lumină (de la cel mai scurt Moment de re-culegere, până la o Rugăciune complexă sau o Meditaţie profundă), pentru A FI Parte la acest Moment de Portal Inter-Dimensional – care, ca şi în cazul Conjuncţiei Solare Anuale a fiecăruia („sărbătorirea zilei de naştere”), şi acest Moment vine cu numeroase DARURI ale CERULUI (dintre care ne-am străduit, mai sus, ca să spicuim doar câteva) şi din care puteţi şi voi să vă în-frupt-aţi – în funcţie de deschiderea şi de receptivitatea (REZONANŢA) fiecăruia...

În acest fel, nu mai „sărbătorim” ceva sau pe cineva, „respectând tradiţia” (Anului Nou), ci chiar SĂRBĂTORIM CONŞTIENT, CELEBRÂND Momentul şi Celebrându-ne pe Noi înşine şi Bucuria Eternă a Sufletului, în Acord cu Sinele Divin al Fiecăruia dintre noi...




Şi, la final, deşi am ezitat oarecum, totuşi acum „am prins curaj” ca să prezint şi oferta de întâlnire şi de odihnă a unei CASE CHRISTALINE din Zona Branului, pe care am iniţiat-o în ultima parte a anului trecut, 2016, dar pe care am testat-o mai clar în perioada „Sărbătorilor de iarnă” din Decembrie 2016.

Aşadar, iată pe scurt „oferta” : cine doreşte să iasă din aglomeraţia şi zgomotele di-sonante ale „Oraşului” (nu contează care) şi să pătrundă pe un Tărâm Christalin – unde, dincolo de orice alte vorbe şi promisiuni, cu adevărat domneşte Sunetul NATURAL al LINIŞTII MUNTELUI – într-un mediu „intens oxigenat” şi „hrănitor din punct de vedere peisagistic”, dar şi culinar (cu preparate, după preferinţă, de tip vegetarianveganraw-vegan, inclusiv cu MASA FESTIVĂ din preajma acelor Momente de Trecere)...

...Atunci este bine-venit în acest Spaţiu CHRISTALIN, în orice Moment al Anului, începând cu acest week-end în care vom celebra împreună TRECEREA, din Apusul Vechiului An spre Răsăritul Noului An, prin Momentul de LUNĂ NOUĂ din 28 ianuarie, de la ora 02.07, printr-o MEDITAŢIE „pe măsură”, în care FLACĂRA VIOLET (proaspăt re-invocată, inclusiv pe blog) ne va re-aminti de ceea ce avem de lucrat cu noi înşine – pentru o Sănătate cu adevărat HOLISTICĂ ! – pe parcursul acestui fascinant An care se pre-figurează, deja...

(DETALIILE în privinţa calităţii de „oaspete” la Casa Christalină, le puteţi afla pe site-ul Asociaţiei noastre, CESAN Centrul de Educaţie pentru Sănătate” – www.cesan.ro , cu posibilitatea de a le aprofunda la numărul de telefon, expus acolo.)

Dacă nu sunt „condiţii” sau opţiuni (de timp sau de altă natură...), atunci este minunat dacă reuşim să ne întâlnim, oricum, în Spaţiile eterice şi astrale ale Meditaţiei, în acele Momente de Graţie ale LUNII NOI, când oricare îşi poate (Re)SCRIE PoVESTEA sa, în acest Nou (şi, pare-se, atât de Extra-ordinar) AN, 2017...


Aşadar, haideţi să ne mai urăm, încă odată, un LA MULŢI ANI ! – din Adâncul Inimii noastre, a Tuturor celor care se alătură acestui Moment de Comuniune, din Prietenie, pentru Iubire Ne-condiţionată... şi care, în fine, începe să se reverse tot mai intens pe această Iubită Planetă, în acest Nou şi Bine-Cuvântat An, care ACUM-ACUM vine ! ! !


BUCURIE, ARMONIE, PACE şi IUBIRE !



MarYan

8 comentarii:

  1. La mulţi ani în acest început de an nou şi Eră! Îţi mulţumesc pentru ceea ce faci.
    Cu drag,
    Florentyin

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru aceste continui re-amintiri constante a ceea ce Suntem !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce mi-a luat asa de mult sa-ti MULTUMESC pentru toata munca depusa pe acest blog!cu drag si respect,un vizitator din tara,Cristi.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc LA MULTI ANI cu multa lumina iubire armonie pace si prosperitate

    RăspundețiȘtergere
  5. Și eu mulțumesc, dragi prieteni văzuți sau ne-ştiuți (încă), pentru Lumina din Gândurile şi Trăirile voastre, transmise din Inimă, către Mesagerul acestui Univers Christalin...

    ...Şi fie ca acestea să se re-verse către voi, exponenţial îmbogăţite, cu întreaga Lumină şi Iubire pe care o poate suporta un uman, în aceste extra-ordinare Vremuri.

    Încă odată, să ne mulţ-ăni-m : LA MULŢI ANI !

    Cu acelaşi drag şi bucurie,
    MarYan.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am trezit brusc la ora 2 fără nici un motiv și iată ca acum am înțeles de ce. VA MULȚUMESC! LA MULȚI ANI FERICIȚI! NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, multumesc, multumesc !!

    Marya

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere