miercuri, 22 februarie 2017

MarYan : ATELIER de Nutriţie Holistică din Bucătăria de Hrană Vie Vegetală de tip raw-vegan (Bran, 10-12 martie 2017).




ATELIER
de
Nutriţie Holistică

din

Bucătăria de
Hrană Vie Vegetală
de tip raw-vegan

Teorie şi Practică

la BRAN, Casa Christalină”,
10 – 12 martie 2017





Dacă în postarea precedentă am PoVestit despre un concept mai inedit de Turism, numit „Turismul Conştient”, pe care îl oferim (la pachet) la „Casa Christalină”, din cadrul unui PROIECT mai larg („Programul CHRISTALIN”)...

...Ei bine, în postarea de astăzi continuăm ex-punerea acestui Program, în componenta sa Nutriţională : promovarea unui Mod(el) de Nutriţie Holistic şi cât mai Natural şi Armonios pentru trup (folosind tipul de „combustibil” nutriţional, pentru care a fost proiectat Corpul Fizic, de către „Arhitectul Divin”), prin prezentarea ofertei pentru un Atelier Teoretic şi Practic de Nutriţie Holistică, ce se va desfăşura în aceeaşi locaţie „Christalină”.

Detaliile de desfăşurare ale acestui eveniment vor fi expuse mai jos, însă, până atunci, consider că este important să mai subliniez câteva elemente esenţiale pentru mai buna cunoaştere, de către voi, a organizatorilor acestui Eveniment.


După cum, probabil, deja aţi citit la prezentarea personală („Despre mine”), aţi putut observa cum una dintre preocupările personale de bază se referă la tot ceea ce ţine de NUTRIŢIA Naturală – începând de la susţinerea unei „Lucrări de Diplomă” la absolvirea „Facultăţii de Medicină Militară” din Bucureşti, a unui Program de Doctorat, cu acest Subiect, apoi prin finalizarea şi lansarea unui „Tratat pentru Alimentaţia Naturală a OM-ului (o lucrare de peste 700 de pagini, în format mare, cu con-centrare informaţională pe Argumentele Teoretice şi Practice ce susţin HRANA VIE)...


...Apoi prin multitudinea de Cursuri, Conferinţe, Ateliere, Work-shop-uri etc. (dar şi anumite emisiuni TV, de acum mai mulţi ani) ce le-am susţinut, alături de recomandări nutriţionale de acest gen (natural), realizate în cadrul a numeroase consultaţii (în număr de mai multe mii), efectuate inclusiv prin Bio-Rezonanţă Magnetică.

Ei bine, toate acestea evidenţiază o anume „experienţă” personală, să-i spunem, în acest domeniu – pe care, poate surprinzător pentru voi, cei ce parcurgeţi acest blog, a fost susţinută prea puţin în acest Spaţiu Christalin virtual.

Deşi am postat câteva (scurte) articole, informările pe acest domeniu nutriţional au fost, cum spuneam, foarte puţine ; mai mereu spuneam că „vom avea timp ca să prezentăm în tihnă şi aceste detalii”, căci „Acum este important să ne con-centrăm pe urgenţele momentului”...

Şi, după cum vedeţi, cam de când a fost iniţiat blogul, viaţa noastră funcţionează mai mult pe „viteza de urgenţă” – astfel că aceste „detalii” (văzute ca „mofturi”, de către mulţi „spirituali”, mai ales de către cei masculini), erau mereu amânate şi lăsate pe Lista de aşteptare.

Însă, Acum, în această (atât de intensă) perioadă, se pare că acest fundamental Subiect s-a cam săturat să mai aştepte şi „s-a împins”, pur şi simplu, în faţa noastră – astfel că, în ultimul timp, am re-început să ne aducem Atenţia, tot mai mult, către acest subiect, al Nutriţiei (atât teoretic, cât şi practic).




Dacă despre mine, după cum aminteam la începutul articolului, poate că aţi mai citit câte ceva, probabil că mult mai puţine informaţii aveţi despre ANDREIA, cea care susţine Partea Practică a Atelierului şi care pregăteşte, deja (pentru „turiştii conştienţi”, care deja au apărut în Zona Christalină), meniuri naturale raw-vegane.

Ei bine, iată că şi acest subiect începe să se limpezească, prin postarea sa „foarte proaspătă”, a Prezentării sale personale („Despre mine”), de data aceasta pe un blog corespunzător (un fel de „frăţior” al „Noului Univers Chistalin”), numit „Hrana Divină” – cel ce va reprezenta „Terenul de Jo(a)c(ă)” al Andreiei, pentru acest Univers Culinar Christalin.

(Iată cum, cu această ocazie, descoperim şi concepte noi, ca acesta : HRANA CHRISTALINĂ!)




Acum, înainte de a prezenta Atelierul nostru Christalin de la Casa Christalină, doresc doar să expun, cât mai pe scurt, CINE este Andreia, cea care vă oferă Informaţia Practică a acestor Ateliere şi asigură Meniurile sejururilor – pentru cei care vor dori să se bucure de energia acestei Zone...

Dincolo de orice alte prezentări „profesionale” ale sale (legate de pregătirea sa practică şi în acest domeniu – căci, la bază, aceasta este Inginer de profesie, de Asigurarea Calităţii, dar şi Psiholog...), este important să se înţeleagă că, pentru ea, domeniul nutriţional reprezintă în mod real un Mod de Viaţă, cu adevărat Trăit cu Pasiune !

Pentru marea majoritate a doamnelor şi domnişoarelor (printre care şi-au făcut loc, cu greu, şi câţiva domni-domnişori) care activează în acest domeniu, al NUTRIŢIEI Naturale, de tip predominant raw-vegan – acest domeniu reprezintă, în general, doar un „business” ca oricare altul („afaceri, ca de obicei” – vorba Fondatorilor), domeniu care, ce-i drept, poate fi şi plăcut (mai ales gustativ, dar şi vizual şi olfactiv) şi care poate fi însoţit, eventual, şi de o anumită PASIUNE.

(Însă, cu siguranţă, în cazul celor care se declară „CEO”/„MC” ai raw-vegan-ismului în România – „Chef Executive Officer” sau „Master-Chef”, adică un fel de „Top-Manageri ai Naturismului” – asta sună fix ca „nuca în perete”, evidenţiind relaţia clară şi precisă dintre acest „Mod de Viaţă” promovat şi nivelele lor de Pasiune şi Dăruire, metafizică şi spirituală...)




În cazul Andreiei, pregătirea ei a fost, cumva, mai atipică şi, iarăşi, multi-dimensională (vă sună cunoscut ?) : încă din anii 1980, ea a început să „buchisească” tainele natur-ismului alături deOM”-ul Valeriu POPA – „scanerul uman” şi bio-terapeutul ce a ajutat, fără nicio exagerare, zeci de mii de oameni (din perioada comunistă, până în anul 1997) ca aceştia să ajungă la o stare de sănătate mai bună, până la „salvarea” celor rămaşi „fără nicio şansă de vindecare” (ce erau trimişi deja acasă, de la spital, ca să se pre-gătească...) – practicând direct pe ea, prin „regimurile” specifice, create de Valeriu Popa, de la cele de tipul „B.G.” (pentru „Boli Grave”), până la posturi totale, „negre”, doar cu apă distilată şi clisme pentru colon !...

...Ca apoi, încă din prima parte a anilor 1990, să experimenteze intens Hrana Vie, în cadrul Asociaţiei Elta-Universitate, atunci când a învăţat, la „focul” evenimentelor al acelor ani „frumoşi şi tineri”, să prepare o multitudine de meniuri naturale.

Experienţa sa este, în anumite aspecte, poate, unică, în acest moment, în ţară.
Haideţi să vedem despre ce este vorba.

Timp de câţiva ani, ca proaspăt medic ofiţer (şi militar, dar şi naturist), dar şi membru al acestei Asociaţii de Metafizică, am realizat împreună cu Andreia un fel de CIRCUITE (Tururi) prin întreaga Zonă Românească, trecând prin Filialele Asociaţiei din principalele oraşe ale ţării, unde am putut observa evoluţia cazurilor medicale ce erau susţinute prin modul de nutriţie şi de viaţă promovat în cadrul acestei Asociaţii (o Hrană Vie, naturală, fără „mortăciuni”, susţinută de un mod de Gândire, Simţire şi Trăire eliberat de dogme, schisme şi blocaje).

Cu această ocazie, de fiecare dată, Andreia a avut ocazia inedită şi, repet, poate unică, de a cerceta meniurile naturiste specifice oraşului (şi, prin urmare, a regiunii respective) în care noi „făceam escală”, adaptate la tipul de nutriţie naturală.

Atât de intense au fost acele experienţe, încât nici acum nu am uitat de acele „uimiri” personale în faţa meniurilor pe care le degustam în următorul oraş în care ajungeam, parcă total diferite de cele din oraşul vecin din care tocmai sosisem !

De aceea, consider că acele acumulări ale Andreiei din acea perioadă sunt atât de preţioase, căci, alături de experienţa „Reţetelor terapeutice” din anii anteriori, toate acestea au creat Fundaţia unei Experienţe Vii ce a permis conceperea unor REŢETE pe care nu le veţi găsi în alte cărţi străine, sau la cursurile unor domnişoare care au venit „de peste mări şi... oceane” ca să-i înveţe ce-i cu hrana raw-vegană şi pe „înapoiaţii” de români – cei care, prin Elta-Universitate, încă din anul 1995 înfiinţam SALOANE de ALIMENTAŢIE NATURALĂ, în cadrul unor RESTAURANTE Centrale din principalele oraşe din România, care funcţionau pe perioada desfăşurării unor FESTIVALURI de Hrană Vie şi Spiritualitate, însoţite de Conferinţe şi de emisiuni în mass-media locală – detalii pe care mai tinerii ce se declară „Master-Chef”-i ai Raw-Vegan-ismului în România, nu prea au de unde să le cunoască...

De aceea, sper că acum mă înţelegeţi mai bine atunci când spun că experienţa Andreiei, în acest Sens (Nutriţional şi Terapeutic Natural), este chiar Unică, aceasta îmbinând, cât mai armonios, diferite Curente Culinar-Terapeutice, din perioade diferite ale Zonei Româneşti, cu elementele corespunzătoare, aduse din alte ţări, în ultimii ani – şi pe care, în ultimii cel puţin 10 ani, a avut răbdarea şi şi-a acordat timpul de a le studia cât mai temeinic şi a le adapta la Specificul nostru local şi regional, românesc.




La fel, nu mă pot opri de a aduce un omagiu unei doamne a Alimentaţiei Naturale în România, din anii 1990-2000,  Rodia TILIANU (cea care, sub auspiciile unei alte deosebite şi venerabile practiciene din domeniul culinar natural al acelor ani, Elena Niţă-IBRIAN) a experimentat şi dezvoltat, pentru Doamnele din Zona Românească, o Nouă Bucătărie : „Bucătăria fără Foc” (dar şi fără alte cadavre animale, numite cărnuri), căreia poeta Rodia îi spunea „Bucătăria fără Bucătărie” sau „Gustul Evoluţiei”...

...Şi alături de care, timp de mai mulţi ani, în cadrul „Festivalurilor Elta-Universitate”, Andreia a experimentat o „Colaborare-Practică”, ce a fost situată mult dincolo de orice „producţie” – în zona de „Co-Creaţie”, la nivelul Hranei-Pranei (Divine).




Aşadar, când mă refer la Atitudinea Andreiei faţă de acest domeniu (al Alimentaţie Naturale de tip Hrană Vie Vegetală – cunoscut sub numele de „raw-vegan”, însă cu specific „terapeutic”, pe care noi deja o practicam de la mijlocul anilor 1990) – ei bine, Activitatea sa reprezintă mult mai mult decât o simplă preocupare (de „afacere”) sau doar o pasiune care „să-i umple timpul şi viaţa” : pentru ea, aceasta reprezintă un Real şi continuu MOD de VIAŢĂ, o permanentă pre-ocupare, Fi-ind acea PASIUNE ce-i oferă Sens şi Com-Pasiune, pentru a înţelege mai bine Sensul Vieţii.

Cum s-ar spune : atunci când intră în acţiune, ea chiar „pune suflet” în ceea ce face (uneori, poate chiar prea mult...), căci „îi pasă” cu adevărat de ceea ce primeşte cel care vine la această Întâlnire cu Hrana Naturală.

De aceea, chiar îmi permit să afirm că, cel puţin la evenimentele nutriţionale organizate la „Casa Christalină”, chiar vă puteţi „hrăni” atât cu informaţia teoretică şi practică a Hranei Vii, cât şi cu acel „ceva” ce se picură dincolo de CuVinte, şi cu care aţi putea rămâne după ce „Cursul” (şi week-end-ul) s-a încheiat...




Iată că, din tot ceea ce s-a spus până acum, poate să nu sune „prea interesant” pentru unii, sau poate părea chiar i-relevant, pentru alţii...

Totuşi, poate că este suficient de incitant, pentru alţii – mai ales altele! – de a se mobiliza, pentru a fi parte la un tip de eveniment nutriţional ce poate ajuta nu doar la schimbarea unor obiceiuri culinare pentru Trup, ci, mai ales, la (trans)formarea unui Nou Mod de Viaţă, în care aspectul Culinar, chiar dacă nu-i determinant, este esenţial în derularea PROCESULUI (inclusiv al celui de ASCENSIUNE în Corp Christalin de Lumină !).


Cât despre „posibilităţile practice” (financiare) de a participa la un astfel de eveniment, este interesant cum, exact în perioada în care creionam acest articol, am primit pe e-mail unul dintre acele „Gânduri pentru fiecare zi” transmise, de către Neale WALSCH – îl ştiţi, probabil, din „Conversaţii(le) cu Dumnezeu”...

...Şi care exprimă idei şi imagini cu adevărat ne-întâmplătoare, pentru momentul în care respectivul mesaj a fost receptat – şi care păreau a fi puţin surprinzătoare, prin aspectul practic surprins în acel mesaj, venit de la o persoană, Neale, care mai tot timpul punctează elemente ale relaţionării noastre cu Dumnezeu, din perspectiva cea mai înalt posibilă.




Astfel, iată ce mesaj am primit de la Neale Walsch, prin Editura For You, în perioada în care concepeam structura acestui Atelier de Nutriţie Holistică (alături de prezentarea ofertei pentru Turismul Con-ştient ) :

„ÎN ACEASTĂ ZI DIN VIAŢA TA, CRED CĂ DUMNEZEU VREA CA TU SĂ ŞTII...

...că trebuie (Nota MarYan : adică „poţi”, căci „nimic nu tebuie) să investeşti 3% din venitul tău în dezvoltarea ta personală, pentru a-ţi asigura viitorul.

Brian Tracy a spus aceasta şi avea dreptate.

Ştiu că vrei cu ardoare să urmezi acel curs, acel seminar sau să mergi în acel concediu pentru dezvoltare spirituală, dar crezi că nu îţi poţi permite.

Adevărul este că nu îţi permiţi să nu o faci.

Încearcă să-ţi urmezi cel mai înalt impuls.”


adar, după ce ne-am re-amintit de importanţa adevăratelor INVESTIŢII în Dezvoltarea noastră personală (alături de cea multi-dimensională a Fiinţei), în continuare puteţi cereceta şi PROGRAMUL nostru detaliat, pentru acest ATELIER Teoretic şi Practic de Nutriţie Holistică :




Asociaţia      CESAN
CENTRUL DE EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

organizează

ATELIER
de
Nutriţie Holistică

(cu Reţete Culinare Terapeutice

din Bucătăria de Hrană Vie Vegetală

de tip raw-vegan)

Teorie şi Practică

la BRAN (Casa Christalină”),
în perioada 10 – 12 martie 2017


TEORIE (Lector : Med. drd. Marian PARASCHIV – Medic ofiţer(r) ; Doctorand în Alimentaţia Naturală la „Institutul Naţional de Sănătate Publică” Bucureşti, „Catedra de Igienă şi Ecologie Medicală” ; Formator nutriţie la „Centrul Naţional Postuniversitar de Perfecţionare în Domeniul Sanitar al Ministerului Sănătăţii” ; specialist Comunicare : consultant pentru diagnostic şi terapie prin biorezonanţă magnetică, nutriţie naturală, cauze psiho-emoţionale ale bolilor – prin abordare integrativ-spirituală a Medicinei pentru Viaţă, cu peste 20 de ani de experienţă în aceste domenii).


PRACTICĂ inter-activă (Psiholog & Nutriţionist :  Andreia CLAUDIUS, cu peste 20 ani de experienţă în Hrana Vie, Terapii cu Apă şi Post Total după metoda Valeriu Popa ; creatoare a numeroase Reţete de Hrană Vie, pe baza experienţei acumulate, inclusiv prin susţinerea unei activităţi de catering cu meniuri de Alimentaţie Naturală).



„Manualul” de utilizare a corpului uman :


1. TEORIE :

ARGUMENTE (multiple) TEORETICE pentru practica în Alimentaţia Naturală de tip HRANĂ VIE VEGETALĂ – cea fără Carne şi Produse Animale / fără Foc / fără Chimicale şi Organisme Modificate Genetic (OMG).

De ce NU recomandăm „Hrana Vie” cu lactate, ouă, cereale cu gluten, soia etc. ?

De asemenea, pe parcursul prezentărilor teoretice, vor fi abordate şi subiecte referitoare la :

- Sănătatea FICATULUI, cheia sănătăţii organismului : metode practice cu rezultate în detoxifierea ficatului şi eliminarea pietrelor de la ficat şi vezica biliară.

- Nutriţia optimă în Bolile Metabolice (Diabet etc.) şi Remedii Naturale pentru aceste dis-funcţii.

- Super-remedii de întărire a Sistemului Imunitar.

- Colesterolul şi homo-cisteina (noul „colesterol rău”).

- Surse ideale de vitamine, minerale și enzime.

- Surse de colagen şi importanța acestuia pentru sănătate și re-întinerire.

- Super-alimente.

- Importanţa APEI (şi, în general, a lichidelor) pentru organism – cu noţiuni simple şi clarificatoare despre pH, POR (Potenţial de Oxido-Reducere), PPM, etc.


2. PRACTICĂ (inter-activă) :

DEMONSTRAŢII PRACTICE cu DEGUSTARE a unor Preparate Naturale din Hrana Vie Vegetală (de tip „raw-vegan”) – din produse vegetale cultivate predominant în Spaţiul Românesc – pentru Mic dejun, Prânz şi Cină :

APERITIVE : Pate-uri din Cereale cu conţinut scăzut în gluten ;

FELUL I : Ciorbe, Pâine Naturală (Azime) ;

FELUL II : Chifteluţe, Sărmăluţe, Pizza, Salate „a-boeuf” etc. ;

DESERTURI : Bomb(oan)e de ciocolată, Raffaello, Tarte/Torturi, Plăcinte etc.


3. Întrebări şi răspunsuri.


Cursanţii vor primi materialul în format electronic al cursului, cu Teoria prezentată şi Reţetele experimentate, alături de alte reţete de acest tip, inclusiv de trecere la hrana vegetală fără foc (şi fără produse animale – lactate, carne, ouă, precum şi fără anumite alimente „la modă”, dar nu foarte sănătoase, precum soia, făinoase etc.).


PERIOADA : Vineri, 10 martie, ora 17.00 – duminică, 12 martie 2017, ora 13.00.

CAZARE : 3 locuri/cameră, în 3 camere cu baie proprie.

LOCURI : maxim 9 persoane.


PROGRAM  ATELIER :

VINERI :
- ora 17.00 : Deschiderea Atelierului + Teorie și Practică + pregătirea Cinei.

SÂMBĂTĂ :
- ora 8.30 : Scurt program de Gimnastică de înviorare.
- ora 9.00 : Micul dejun (parte practică).
- ora 10.00 : Prezentare Teorie.
- ora 12.30 : Pregătirea Prânzului (parte practică).
- ora 13.30 : Prânzul.
Pauză de odihnă (ora 14.00 – 16.00).
- ora 16.00 : Continuare Atelier – Prezentare Teorie.
- ora 18.00 : Cina (parte practică).
- ora 19.30 : Vizionare filme documentare tematice.

DUMINICĂ :
- ora 8.30 : Scurt program de Gimnastică de înviorare.
- ora 9.00 : Micul dejun (parte practică).
- ora 10.00 : Întrebări și Răspunsuri.
- ora 13.00 : Închiderea Atelierului.


Pentru înscrieri, rezervări şi alte detalii :
Telefon : 0723.50.20.17.
Site : www.cesan.ro .



MarYan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu