duminică, 15 octombrie 2017

MarYan – BUCLELE şi LINIILE TEMPORALE în reprezentări artistice (filmo-grafice) : 02. “Prizonier în timp” (“Edge of tomorrow”, 2014).




BUCLELE
şi
LINIILE
TEMPORALE
în reprezentări
artistice (filmo-grafice) :

2.
Prizonier în timp
 (“Edge of tomorrow”, 2014)





Iată că, în fine, reluăm serialul nostru din Categoria Filmelor, despre Bucle şi Linii Temporale (repetitive), după ce am început cu un prim exemplu, deja bine-cunoscut şi „clasic” („Ziua Cârtiţei”, din 1993)...

...Continuând, acum, într-un alt registru, mult mai dinamic : din zona artistică a filmului din 1993, în cea a unui adevărat „teatru de război”, într-un viitor nu prea îndepărtat.


Dar haideţi să vedem prezentarea pe scurt a filmului :

„Acțiunea filmului este plasată într-un viitor apropiat, în care Pământul este invadat de o rasă extraterestră extrem de ostilă. Întreaga planetă este atacată în mod constant, iar omenirea abia mai poate face față.

Ofițerul William Cage (Tom Cruise) nu a călcat niciodată pe câmpul de luptă, dar se vede prins subit într-o misiune sinucigașă. Deși este ucis în doar câteva minute, Cage se trezește în mod inexplicabil la începutul zilei fatidice, retrăind în mod repetat aceleași experiențe care s-au încheiat cu moartea sa.

Însă, cu fiecare bătălie purtată, Cage devine din ce în ce mai experimentat și, împreună cu ofițerul Rita Vrataski (Emily Blunt), ajunge din ce în ce mai aproape de înfrângerea extratereștrilor.”


Fiind vorba de o serie de articole (filme) pe această temă, acum nu vom insista cu comentarii, ci vom lăsa ca acest film să se des-făşoare în faţa voastră, urmând ca anumite aspecte să le subliniem şi să le conexăm cu următoarele „episoade” (filme de acelaşi gen), din următoarele articole pe acest subiect.


Aşadar :
 
PRIZONIER ÎN TIMP” („Edge of Tomorrow”), film din anul 2014, cu „legendariiTom CRUISE şi Emily BLUNT :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu