luni, 26 mai 2014

COBRA : De ce întârzie EVENIMENTUL ?




De ce întârzie EVENIMENTUL ?

Traducere şi adaptare : Marius Sumedrea
(din decembrie 2013)




 
De multe ori ne întrebăm de ce se întârzie atâta declanşarea EVENIMENTULUI ?

Iată că o parte a răspunsului ni-l oferă Cobra, în acest articol.



Printre multele probleme care trebuie să fie securizate odată cu declanşarea Evenimentului, pentru a nu se crea haos social este şi menţinerea în deplină siguranţă a infrastructurii (electricitate, apă, gaz, precum şi funcţionarea centralelor de tot felul, rafinăriilor, etc.), imediat în primele ore după declanşarea acestuia şi începerea operării arestării capilor cabalei.

Cu ani în urmă, membrii cheie ai cabalei S-AU ASIGURAT împotriva eliminării lor de pe suprafaţa planetei prin PUNEREA UNUI COD SPECIAL DE CALCULATOR ÎN PRINCIPALELE PROGRAME care monitorizează toate sistemele de control industrial ce formează coloana vertebrală a infrastructurii existente (electricitate, apă, gaz, producţia de alimente şi distribuţie, etc.).

Acest cod de computer necesită secţiuni speciale ale acestor programe principale, care necesită să fie actualizate zilnic de către membrii-cheie ai cabalei prin semnarea cu amprenta digitală sau identificarea irisului.

În cazul în care doar un membru al cabalei NU SE MAI IDENTIFICĂ sau APASĂ BUTONUL DE PANICĂ, este activat un virus, programul se blochează şi se creează o cascadă de întreruperi în infrastructură.


Imaginaţi-vă ce se poate întâmpla în acest caz :

Cu dependența noastră tot mai mare de Internet pentru a transmite orice, de la e-mailuri și informații de plată electronică la controlul traficului aerian și de transport logistic, un atac cibernetic vizat în mod corespunzător ar putea provoca haos în Statele Unite în câteva minute, spune Richard Clark.

În avertismentul său, Clark enunţă un scenariu apocaliptic, în care problemele încep cu prăbuşirea uneia din reţelele de calculatoare ale Pentagonului. Furnizorii de servicii de Internet, în curând sunt în colaps. Rapoartele vin cu incendii de proporţii ale marilor rafinării şi explozii în Philadelphia şi Huston. Uzinele chimice se defectează, eliberând în atmosferă nori letali de clor.

Controlorii traficului aerian raportează multe coliziuni în aer ale aeronavelor în timp ce uriaşe accidente ale trenurilor de metrou au loc în New York, Washington şi Los Angeles.

Mai mult de 150 de oraşe sunt brusc blocate. Zeci de mii de americani mor într-un atac comparabil cu efectele devastatoare ale unei bombe nucleare.

 ,,Ca toate acestea să se întâmple, ar fi necesar nu mai mult de 15 minute, fără ca un singur soldat să pună piciorul în SUA".

,,Un inamic al Statelor Unite, fie extern sau intern, nu ar avea nevoie de o bombă nucleară. El ar trebui pur și simplu să ,,doboare” rețelele principale de calculatoare. Multe operațiuni de Internet sunt centralizate, în special în sectorul privat, prăbuşind ceva de genul DNS național (Domain Name System), baza de date şi ar pune capăt destul de mult timp oricărei comunicări folosite de publicul larg. Un atac asupra rețelelor Departamentului Apărării ar fi chiar mai grav, ar putea duce la un efect în cascadă în întreaga națiune".

,,Utilități, cum ar fi reţelele de apă și electricitate, sunt extrem de vulnerabile, deoarece acestea sunt construite pe tehnologii foarte vechi și sunt foarte dependente unele de altele datorită sistemelor vechi de distribuție.

Ca un exemplu, iau în considerare o cădere masivă a reţelei electrice în anul 2003 care s-a produs timp de mai multe zile în întreaga zonă de nord-est a SUA, în timp ce echipajele de urgență au lucrat pentru a rezolva problemele. Aproximativ o cincime din țara noastră a fost afectată de căderea electricităţii, nu pentru că centralele electrice locale au căzut dar, în conformitate cu povestea oficială, una sau două instalații principale au experimentat întreruperi datorate unor cauze naturale (arbori de pe liniile de înaltă tensiune).

Nu există încă nici o confirmare definitivă asupra a ceea ce s-a întâmplat aici, și cu toții știm că acest lucru ar fi putut fi un atac cibernetic de testare a rețelelor noastre”.

,,Nu reprezintă nici un secret faptul că hackerii din țări precum Rusia, și mai ales China, au realizat în ultimul deceniu infiltrarea și testarea stabilității și securității rețelelor americane - inclusiv sistemele de satelit ale Pentagonului. La primul semn de potențial conflict internațional, valul inițial de atacuri va avea loc probabil pe câmpul de luptă digital, având drept rezultat doborârea sistemelor de comunicații, utilități, sisteme de cabluri, GPS, rețelele de telefonie mobilă și sisteme de procesare a tranzacțiilor.

Un alt aspect, care nu este direct legat de rețelele de calculatoare ale sistemului de apărare, este că planurile utilităţilor SUA de apă, electricitate și a rețelelor de Internet sunt disponibile pe Internet pentru oricine, pentru a descărca și analiza vulnerabilitatea lor. Le-am dat, în esență, unor duşmani potenţiali o foaie de parcurs pentru modul de a doborî Statele Unite, chiar și fără a trage un foc de armă”.


Într-un raport din 7 octombrie 2011, DHS sub secretarul Greg Shaffer avertiza că hackerii şi guvernele străine ,,bat la uşa din spate” a sistemelor de reţea care conectează totul, de la sistemele de control a infrastructurii până la reţelele financiare.

Se pare că grila inteligentă interconectată este activă în atac, după cum reiese dintr-un nou troian Stuxnet-stil, care a fost detectat de către liderii de securitate cibernetică majori Symantec și McAfee.

La fel ca și predecesorul său, troianul numit "Duqu" este conceput pentru a se infiltra în rețelele care controlează totul, de la instalații de producere a energiei până la rafinăriile de petrol. Nu este încă clar cum funcționează exact troianul, care este destinația sa, sau scopul pentru care a fost proiectat ​​(deși se crede cum codul pentru Duqu și Stuxnet probabil îşi au originea la agențiile de informații americane). Atât Symantec cât și McAfee continuă să investigheze amenințarea.

Stuxnet a fost atât de avansat încât a blocat centrifugele fizice utilizate pentru a îmbogăți uraniul în instalațiile nucleare ale Iranului. Stuxnet a făcut acest lucru prin exploatarea vulnerabilităţilor software-ului și hardware-ului, în esență, prin scoaterea centrifugelor rotative de sub control până la punctul de afectare al hardware-ului – au raportat inginerii centrului de cercetare din Iran.

Duqu, care este aparent o piesă similară de cod avansat cu un mod de operare ușor diferit, nu este încă pe deplin înțeles, dar, ca şi Stuxnet în Iran, acum (N.MY: mesajul este din anul 2013) funcționează în mod activ în cadrul sistemelor de infrastructură critice în colectarea de informații.

În ce scop ? Răspunsul la această întrebare ar putea rămâne evaziv până când va fi prea târziu...


Departamentul de Securitate Internă (D.H.S.), într-un buletin emis avertizează cu privire la grupul de hacking Anonymous (N.T: Acest grup este în legătură cu grupul militarilor pozitivi de la Pentagon şi acţionează unitar, prin acţiuni inteligent coordonate) : aceştia devin tot mai capabili de a ataca sistemele avansate de control industrial (ICS).


 Curios pare a fi că troianul Duqu ar fi provenit de la hackeri individuali sau grupuri de hacking, sau servicii de informații străine - mai degrabă, decât virusul Stuxnet, care a fost probabil conceput sub control și / sau sub orientarea serviciilor de informații americane, eventual în colaborare cu serviciile de informații israeliene.

În timp ce DHS a emis avertismente cu privire la Anonymous și alte grupuri de hacking ca ar putea ataca rețeaua, cineva - și este probabil ca un hacker singuratic sau grupul de hacking Anonymous - este implicat în mod activ în sondarea de vulnerabilități în sistemele americane de control al infrastructurii.

Acestea sunt sisteme care monitorizează și controlează energia electrică, aprovizionarea cu apă, conductele de gaze, rafinării de petrol, schimburi financiare și chiar anumite operațiuni militare.

Nu pare să existe nici un pericol imediat în acest moment, troianul Duqu este raportat cum colectează informaţii, spre deosebire de Stuxnet care încerca în mod activ să prăbuşească sistemele printr-un atac de tip hardware.

Dar, odată ce acesta dobândește toate informațiile necesare, cum ar fi codurile de acces personal, certificate de securitate și un aspect particular cartografiat al infrastructurii de rețea, nu ar dura mult ca lucrurile să ajungă la nivelul următor.

Imaginați-vă pentru o clipă efectul unui atac cu privire la operațiunile de rafinare mari, întreruperi în cascadă a reţelei electrice, sisteme de purificare a apei urbane cu adăugare de chimicale excesiv la aprovizionarea cu apă, sau inundațiile masive care ar putea rezulta în cazul în care un baraj de acumulare ar fi compromis.

Sau, consideraţi că flota de drone a SUA a fost atacată recent de un troian necunoscut sau malware-ul, care a logat comenzi și parole de acces la sistemele militare de înaltă securitate.

Posibilitățile de deteriorare prin intermediul sistemelor de infrastructură compromise ar fi nimic mai mult decât o scurtă ,,apocalipsă digitală”, cu potențialul de a afecta negativ viețile a zeci de milioane de americani, practic peste noapte.


Deşi Mişcarea de Rezistenţă poate acum reseta sistemul financiar, cu o simplă apăsare de buton, controlul Internetului nu este suficient pentru a garanta buna funcţionare a sistemelor de control a infrastructurii, în primele ore critice după declanşarea Evenimentului.

Aceasta este problema majoră la care se lucrează acum, pentru a fi soluţionată.


O altă problemă este cea a oamenilor care au conlucrat direct sau indirect cu cabala şi s-au îmbogăţit. Aceştia vor fi în opoziţie cu Forţele Luminii, de frica pierderii averilor acumulate.

Dar noul sistem va lăsa averea acelor oameni care au câştigat-o cinstit prin muncă. Va fi confiscată şi împărţită omenirii averea acelora care şi-au creat-o prin furt, crime împotriva umanităţii şi împotriva planetei, înşelătorii etc.


Mai sunt şi alte motive pentru care se întârzie Evenimentul, dar Cobra ne va informa ulterior, când va fi momentul oportun.

Nota MarYan : Iată argumente solide care explică întârzirea momentului declanşării Evenimentului – aspecte despre care vom vorbi pe larg într-o viitoare postare despre Eveniment, Cobra, Tolec, Alkesh, Fulford ş.a. cu ultimele informaţii.






2 comentarii:

  1. Frumoasa scuza.
    vreti sa va cred?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Ion Costică, te rog să-mi indici unde apare vreo scuză în acest text. Nu ştiu de vreo acuzaţie pe care Cobra să o dis-culpe în acest material, nu văd nicio "justificare" aici, el doar EXPLICĂ ceva şi nimic mai mult.

      Şi, atunci, nu există nicio scuză - fie aceasta frumoasă sau nu.

      Însă, cel mai important, este aspectul legat de ideea de "a ne crede" în ceea ce postăm.
      Cum ar spune un "credincios", "Doamne fereşte" de aşa ceva !
      Noi nu promovăm aceste materiale pentru "a fi crezute", ci doar pentru a EXPLICA anumite fenomene care se petrec cu Pământul şi cu Omenirea în ansamblu, urmând ca fiecare să particularizeze la propriul său sistem de valori.
      De aceea, încă odată, aici nu este vorba de vreo religie care să fie crezută, ci doar de CUNOAŞTERE pentru ÎNŢELEGERE - care nu face "mare lucru", doar Eliberează şi, eventual, Înalţă.

      Dacă vă interesază, vă invit la această nouă Aventură...

      Cu respect, MarYan.

      Ștergere